Vergoeding voor vaccinatie van je huisdier

Met een vaccinatie (of inenting) worden besmettelijke ziekten voorkomen. Welke vergoedingen heeft OHRA voor vaccinaties?

Wat is een vaccinatie? 

Vaccinaties zijn belangrijk om besmettelijke ziekten te voorkomen. Met een vaccinatie (of inenting) krijgt je huisdier een vloeistof binnen die het lichaam aanzet om afweerstoffen te maken. Op deze manier wordt je huisdier niet of minder ziek. Laten veel mensen hun huisdieren inenten, dan komt een ziekte minder vaak voor. Zo hebben dieren die niet gevaccineerd mogen worden (bijvoorbeeld omdat ze een bepaalde ziekte hebben) er ook baat bij. Zijn bijna alle dieren gevaccineerd tegen een bepaalde ziekte, dan kan deze ziekte zelfs verdwijnen.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten vaccinaties? 

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor vaccinaties. Wil je vaccinaties vergoed krijgen, sluit dan de aanvullende dekking Vaccinatie en gebit af.

Wat vergoedt de module Vaccinatie en Gebit? 

Met de extra module Vaccinatie (samen met de module Gebit*) ontvang je een vergoeding voor vaccinaties, de bijbehorende consulten en titerbepaling. Je krijgt een vergoeding voor de kosten van preventieve vaccinaties en de bijbehorende consulten. Afhankelijk van de dekking die je hebt, ontvang je een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. In het overzicht hieronder zie je welk bedrag dat is. 

Behandeling

Vergoeding Basisdekking

Vergoeding Plusdekking

Vergoeding Topdekking

Vaccinaties, bijbehorende consulten en titerbepaling € 50,- € 75,- € 100,-

* De extra module Vaccinatie kun je alleen in combinatie met de module Gebit afsluiten. 

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je hebt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor vaccinaties? 

Je dierenarts zorgt ervoor dat je huisdier zijn vaccinaties krijgt. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.