Vergoeding voor titerbepaling van je huisdier

Wil je een besmettelijke ziekte voorkomen bij je hond of kat? Maar wil je dat je huisdier minder wordt gevaccineerd? In sommige gevallen is titeren dan een goede optie.

Wat is titeren en een titerbepaling? 

Titeren kan ervoor zorgen dat je je huisdier minder vaak hoeft te laten vaccineren. Het is dus geen alternatief voor vaccineren, maar werkt in combinatie met vaccineren. Minder vaak vaccineren kan een voordeel zijn als je hond of kat gevoelig is voor bijwerkingen. Of bij een verminderde weerstand. Met titeren onderzoekt je dierenarts of je huisdier nog genoeg antilichamen in zijn bloed heeft tegen bepaalde ziekten. Hiervoor neemt hij bloed af bij het dier. Zijn er genoeg antilichamen aanwezig tegen de ziekteverwekker, dan is het dier nog voldoende beschermd. Een nadeel is dat je niet precies weet hoe lang je huisdier dan nog beschermd is.

Werkt een titerbepaling bij alle infectieziekten?

Er zijn ziekten waarbij de hoeveelheid antilichamen niet voldoende bewijst of je huisdier genoeg antilichamen heeft voor deze ziekten. Titeren heeft dan geen zin. Je dierenarts kan je vertellen om welke ziekten dit gaat.

Kun je met je huisdier naar het buitenland als je hem laat titeren?

Nee. Neem je jouw huisdier graag mee op reis naar het buitenland? Dan is een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid verplicht en wordt een titerbepaling niet geaccepteerd voor de algemene ziekten. Dus wil je reizen met je huisdier, laat hem dan op tijd inenten.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten een titerbepaling? 

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor vaccinaties en/of een titerbepaling. 

Wat vergoedt de module Vaccinatie en Gebit? 

Met de extra module Vaccinatie (samen met de module Gebit*) ontvang je een vergoeding voor vaccinaties, de bijbehorende consulten en titerbepaling. Je krijgt een vergoeding voor de kosten van preventieve vaccinaties en de bijbehorende consulten. Afhankelijk van de dekking die je hebt, ontvang je een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. In het overzicht hieronder zie je welk bedrag dat is. 

Behandeling

Vergoeding Basisdekking

Vergoeding Plusdekking

Vergoeding Topdekking

Vaccinaties, bijbehorende consulten en titerbepaling € 50,- € 75,- € 100,-

* De extra module Vaccinatie kun je alleen in combinatie met de module Gebit afsluiten. 

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je hebt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor een titerbepaling en vaccinaties? 

Je huisarts zorgt ervoor dat je huisdier een titerbepaling en vaccinaties krijgt. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.