Vergoeding verwijderen Wolfs- of Hubertusklauwtjes hond

Een Hubertusklauw wordt ook wel een Wolfsklauw genoemd. Het is een niet ontwikkelde vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot van een hond. Deze vijfde teen zit net boven zijn voet.

Wat zijn Wolfs- of Hubertusklauwtjes bij je hond? 

Een Hubertusklauw is een niet ontwikkelde vijfde teen aan de binnenzijde van de achterpoot van een hond. De teen heeft in dit geval één of twee nagels. Deze meertenigheid bij honden is een erfelijke afwijking. Een Wolfs- of Hubertusklauw mag alleen worden verwijderd op medisch advies. 

Vergoedt de basismodule het verwijderen van Wolfs- en Hubertusklauwtjes? 

Ja, als het verwijderen van Wolfs- en Hubertusklauwtjes medisch noodzakelijk is, ontvang je een vergoeding voor de kosten hiervoor.

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten hiervoor vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten.  

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor het verwijderen van Wolfs- of Hubertusklauwtjes van je hond? 

Je dierenarts kan de Wolfs- of Hubertusklauwtjes zelf verwijderen. 

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.