Vergoeding voor scintigrafie bij je huisdier

Een dierenarts gebruikt scintigrafie om de oorzaak en locatie van bijvoorbeeld kreupelheid te ontdekken. Ook kan hij zo de werking van de schildklier of de nieren onderzoeken.

Wat is scintigrafie bij huisdieren? 

Bij scintigrafisch onderzoek krijgt je huisdier een kleine hoeveelheid radioactieve stof via een bloedvat ingespoten. De radioactieve stof hoopt zich dan op in het gebied waar het wordt ingespoten. Met een camera kan de dierenarts dan de straling van de radioactieve deeltjes zien. Scintigrafie wordt onder andere gebruikt om de oorzaak en locatie van kreupelheid op te sporen. Ook kan de dierenarts met scintigrafie onderzoeken of de schildklier of de nieren goed werken.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten scintigrafie? 

Ja, als het onderzoek medisch noodzakelijk is voor je huisdier, ontvang je een vergoeding voor de kosten van scintigrafie. 

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten voor scintigrafie vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten.  

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor scintigrafie bij je huisdier? 

Je dierenarts kan zelf een scintigrafie uitvoeren. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.