Vergoeding voor schildklierproblemen bij je huisdier

Misschien heeft jouw huisdier last van schildklierproblemen.. Welke vergoedingen biedt OHRA voor schildklierproblemen bij huisdieren?

Wat zijn schildklierproblemen?

Je huisdier kan last hebben van schildklierproblemen. Zo kan de schildklier te snel werken of juist te langzaam. Ook kan je huisdier een schildkliertumor krijgen. Bij honden is een traag werkende schildklier de meest voorkomende schildklieraandoening. De schildklier maakt dan te weinig schildklierhormonen aan. Dit wordt ook wel hypothyreoïdie genoemd. Hypothyreoïdie herken je onder andere aan sloomheid, stijf lopen, gewichtstoename en huid- en vachtveranderingen. Bij katten komt het juist vaker voor dat er teveel schilderklierhormonen worden aangemaakt. Dat noem je hyperthyreoïdie. Een hyperthyreoïde kat herken je onder andere aan gewichtsverlies (ondanks vaak toegenomen eetlust), dorst, vachtveranderingen en rusteloos gedrag. 

Om te onderzoeken of je huisdier last heeft van schildklierproblemen, kun je lichamelijk of bloedonderzoek laten doen. Schildklierproblemen zijn onder andere te behandelen met medicijnen. In het geval van een te snel werkende schildklier kan je huisdier behandeld worden met radioactief jodium, een operatie of speciaal dieetvoer. 

Vergoeding bij schildklierproblemen

De basisdekking Ziektekosten vergoedt een groot deel van de kosten voor lichamelijk onderzoek en aanvullend diagnostisch onderzoek, zoals bloedonderzoek. Ook voorgeschreven medicatie en controle bloedonderzoeken worden grotendeels vergoed. Behandeling met radioactief jodium en speciaal dieetvoer worden niet vergoed. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast is het eigen risico voor je hond € 50,- en voor je kat € 30,- per verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor schildklierproblemen bij je huisdier? 

Voor schildklierproblemen bij je huisdier kun je over het algemeen terecht bij de dierenarts. Behandeling met radioactief jodium kan slechts in een paar klinieken in Nederland. Je dierenarts kan je in overleg doorverwijzen naar één van deze klinieken. 

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.