Vergoeding voor operatie van je huisdier

Je kat of hond moet een operatie ondergaan die medisch noodzakelijk is. Welke vergoeding biedt OHRA voor medisch noodzakelijke operaties?

Wat zijn medisch noodzakelijke operaties voor je hond of kat? 

Een operatie voor je hond of kat is medisch noodzakelijk als het volgens algemeen erkende diergeneeskundig wetenschappelijke overwegingen nodig is. Dit betekent dat je huisdier door de operatie geneest van de aandoening. Of dat zijn gezondheid of levensverwachting door de operatie verbetert. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten medisch noodzakelijke operaties voor je hond of kat? 

Ja, voor medisch noodzakelijke operaties bij je hond of kat ontvang je een vergoeding vanuit de basismodule Ziektekosten. Je kunt voor je huisdier kiezen uit 3 ziektekostenpakketten: een Basis-, Plus- of een Topdekking. Op deze pagina zie je in een overzicht wat de maximaal verzekerde bedragen per verzekeringsjaar zijn voor deze 3 ziektekostenpakketten. Het verzekerde bedrag geldt per verzekeringsjaar voor alle modules samen.

Heb je een extra module nodig voor medisch noodzakelijke operaties? 

Nee, want de kosten voor medisch noodzakelijke operaties bij je hond of kat vergoeden wij vanuit de basismodule Ziektekosten.

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Wie voert de operatie bij je hond of kat uit? 

Je dierenarts voert zelf operaties uit bij jouw hond of kat of hij verwijst je door.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.