Vergoeding voor operatie van je huisdier

Je huisdier moet een operatie ondergaan die medisch noodzakelijk is. Welke vergoeding biedt OHRA voor medisch noodzakelijke operaties?

Wat zijn medisch noodzakelijke operaties voor je huisdier? 

Een operatie is medisch noodzakelijk als het volgens algemeen erkende diergeneeskundig wetenschappelijke overwegingen nodig is. Dit betekent dat je huisdier door de operatie geneest van de aandoening. Of dat zijn gezondheid of levensverwachting door de operatie verbetert. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten medisch noodzakelijke operaties? 

Ja, voor medisch noodzakelijke operaties ontvang je een vergoeding vanuit de basismodule Ziektekosten. Je kunt voor je huisdier kiezen uit 3 ziektekostenpakketten: een Basis-, Plus- of een Topdekking. Op deze pagina zie je in een overzicht wat de maximaal verzekerde bedragen per verzekeringsjaar zijn voor deze 3 ziektekostenpakketten. Het verzekerde bedrag geldt per verzekeringsjaar voor alle modules samen.

Heb je een extra module nodig voor medisch noodzakelijke operaties? 

Nee, want de kosten voor medisch noodzakelijke operaties vergoeden wij vanuit de basismodule Ziektekosten.

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor een operatie? 

Je dierenarts voert zelf operaties uit of hij verwijst je door. 

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.