Vergoeding voor narcose (anesthesie) bij je huisdier

Narcose (anesthesie) verdooft je huisdier met medicijnen vóór een operatie of onderzoek. In combinatie met pijnmedicatie merkt je huisdier niets van de behandeling. Welke vergoeding heeft OHRA voor narcose?

Wat is narcose (anesthesie)? 

Narcose (anesthesie) verdooft je hond of kat met medicijnen vóór een operatie of onderzoek. Door narcose in combinatie met pijnmedicatie merkt je huisdier niets van de operatie, ook achteraf niet. De dierenarts stemt de narcose af op onder andere de behandeling, het ras en gewicht van uw huisdier. 

Vergoedt de basismodule Zorgkosten narcose? 

Ja, als het gaat om een medisch noodzakelijke ingreep vergoedt de basismodule Ziektekosten de narcose. Je maximale vergoeding per verzekeringsjaar is afhankelijk van je dekking: een Basis-, Plus- of Topdekking. 

Heb je een extra module nodig? 

Nee, die heb je niet nodig. 

Heb je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor narcose? 

Je dierenarts of dierenkliniek zorgt ervoor dat je huisdier narcose krijgt. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.