Vergoeding voor microbiologisch onderzoek bij huisdieren

Op basis van de uitkomsten van microbiologisch onderzoek (een kweek) kan een dierenarts antibiotica voorschrijven voor je huisdier. Welke vergoeding biedt OHRA voor microbiologisch onderzoek?

Wat is microbiologisch onderzoek bij huisdieren? 

Microbiologisch onderzoek is het onderzoeken van ziekteverwekkers, zoals bacteriën, schimmels en virussen. Vermoedt je dierenarts dat bacteriën een ziekte bij je huisdier veroorzaken of erger maken? Dan maakt hij eerst een kweek om microbiologisch onderzoek te doen. Op basis van de uitkomsten van de kweek schrijft hij antibiotica voor. Microbiologisch onderzoek garandeert de veiligheid voor jou en je huisdier. Voor sommige antibiotica is een kweek zelfs verplicht.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten microbiologisch onderzoek? 

Ja, als het onderzoek medisch noodzakelijk is voor je huisdier, ontvang je een vergoeding voor de kosten van microbiologisch onderzoek (of een kweek). 

Heb je een extra module nodig? 

Nee, die heb je niet nodig. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor een microbiologisch onderzoek van je huisdier? 

Je dierenarts kan een kweek uitvoeren voor microbiologisch onderzoek. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.