Vergoeding voor isotopenonderzoek bij je huisdier

Met een isotopenonderzoek wordt de activiteit en de doorbloeding van het hart bij je hond of kat onderzocht. Is het onderzoek medisch noodzakelijk, dan ontvang je een vergoeding.

Wat is een isotopenonderzoek bij huisdieren? 

Een isotopenonderzoek geeft informatie over de activiteit en de doorbloeding van het hart bij je hond of kat. Het onderzoek maakt gebruik van radioactieve deeltjes (de isotopen). De radioactieve straling is zwak en verdwijnt snel, waardoor het gezondheidsrisico voor je huisdier klein is.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten isotopenonderzoek? 

Ja, als het isotopenonderzoek medisch noodzakelijk is voor je huisdier, ontvang je een vergoeding voor de kosten hiervan.

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten voor een isotopenonderzoek vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Heb je een eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor een isotopenonderzoek van je huisdier? 

Je dierenarts kan zelf een isotopenonderzoek doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.