Vergoeding voor heupaandoening van je huisdier

Krijgt je huisdier last van zijn heupen? Dit kan komen doordat hij erfelijk belast is, door invloeden van buitenaf of een combinatie van beiden. Welke vergoedingen biedt OHRA voor heupaandoeningen bij huisdieren?

Wat zijn aandoeningen aan heupen? 

Aandoeningen aan heupen zijn aandoeningen aan het bewegingsapparaat van je hond of kat. Hij kan last krijgen van zijn heupen doordat hij erfelijk belast is, door invloeden van buitenaf of een combinatie van beiden. 

Vergoeding bij heupaandoeningen

Ontstaan de klachten of aandoeningen aan heupen tijdens de looptijd van de verzekering? Dan ontvang je een vergoeding. 

Voor preventief röntgenonderzoek krijg je geen vergoeding. En als klachten of aandoeningen ontstonden tijdens de wachttijd of voordat de verzekering inging, dan vergoeden wij de kosten ook niet.

Eigen bijdrage en eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie..

Waar kun je terecht voor heupproblemen bij je huisdier? 

Voor heupproblemen ga je naar je dierenarts. 
 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.