Vergoeding voor euthanasie bij je huisdier

Als huisdiereigenaar hoop je de keuze natuurlijk nooit te hoeven maken. Maar soms is het voor je hond of kat beter om hem te laten inslapen. Dat noem je ook wel euthanasie. Zo'n beslissing is altijd moeilijk en neem je altijd in overleg met je dierenarts. Mocht het toch nodig zijn, dan wil je misschien weten welke vergoeding OHRA biedt voor euthanasie bij je huisdier. 

Wat is euthanasie bij je hond of kat?

Euthanasie bij je hond of kat is een pijnloze en snelle manier om je huisdier op een gecontroleerde manier te laten inslapen. Je dierenarts voert euthanasie uit in zijn kliniek of in de thuisomgeving van je huisdier.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten euthanasie bij een hond of kat?

Ja, als euthanasie medisch noodzakelijk is ontvang je een vergoeding.

Heb je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor euthanasie van je huisdier?

Je dierenarts voert zelf de euthanasie bij jouw hond of kat uit.

Wat te doen met overgebleven medicijnen?

Als je nog medicijnen van je huisdier over hebt, is het belangrijk om deze op een veilige manier te laten verwerken. Zo komen er zo min mogelijk medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Denk aan meren en rivieren, maar ook aan grondwater. Laten we samen medicijnresten van huisdieren in het milieu voorkomen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.