Vergoeding voor endoscopie bij je huisdier

Heeft je hond een balletje doorgeslikt? Of heeft je kat heftige braakneigingen zonder echt ziek te zijn? Dat kan het verstandig zijn om inwendig onderzoek te doen. Dan kan door middel van endoscopie. Welke vergoedingen biedt OHRA daarvoor?

Wat is endoscopie bij je huisdier?

Als de dierenarts inwendig onderzoek wil doen bij jouw huisdier, kan dat door een kijkoperatie uit te voeren. Dat wordt ook wel endoscopie genoemd. Met een endoscoop - een dunne slang met een camera - kan een dierenarts kijken wat er in het lichaam van je huisdier aan de hand is. Je huisdier wordt dan onder narcose gebracht. Endoscopisch onderzoek kan bijvoorbeeld handig zijn bij aanhoudende maagdarmklachten. 

Vergoedt de basisdekking Ziektekosten endoscopie?

Doet je dierenarts endoscopisch onderzoek om vast te stellen of je huisdier ziek is of een aandoening heeft? Dan vergoeden we de kosten hiervoor, want endoscopisch onderzoek valt onder medisch noodzakelijke kosten. Ook een endoscopische operatie - indien medisch noodzakelijk - wordt vergoed. 

Heb je een extra dekking nodig voor endoscopie?

Nee, de kosten voor endoscopie vergoeden we vanuit de basisverzekering. 

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast is het eigen risico voor je hond € 50,- en voor je kat € 30,- per verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor endoscopie?

Je dierenarts voert zelf het endoscopisch onderzoek uit of verwijst naar een andere dierenarts die het onderzoek kan uitvoeren.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met hierin de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.