Vergoeding voor diermedicijnen

Diermedicijnen worden speciaal ontwikkeld voor dieren. Soms krijg je ze alleen op recept van je dierenarts. In andere gevallen mag alleen de dierenarts ze toedienen. Er zijn ook diermedicijnen die je kunt kopen bij een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar. Welke vergoeding biedt OHRA voor diermedicijnen? 

Wat zijn diermedicijnen?

Diermedicijnen zijn medicijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor dieren. Soms koop je ze zonder recept bij de dierenarts, een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar. Andere medicijnen krijg je alleen met een recept van je dierenarts. En in sommige gevallen mag alleen de dierenarts zelf de medicijnen toedienen. 

Welke vergoeding biedt de basismodule Ziektekosten voor diermedicijnen?

De basismodule Ziektekosten vergoedt diermedicijnen die in Nederland zijn geregistreerd. Ook vergoeden we de kosten van off-label use medicijnen, humane medicijnen en medicijnen op magistrale receptuur. Je ontvangt alleen een vergoeding voor medicijnen die de Diergeneesmiddelenwet goedkeurt.

Sommige diergeneesmiddelen vergoeden we niet. Bijvoorbeeld als parasieten zoals wormen, vlooien, teken en mijten de infectie veroorzaken. Ook de diergeneesmiddelen of voedingsmiddelen die bij de verzorging van je huisdier horen vergoeden wij niet. Denk aan vitaminesupplementen, voedingssupplementen en spullen zoals een tekentang, vlooienkam of nagelschaar.

Heb je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast is het eigen risico voor je hond € 50,- en voor je kat € 30,- per verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor diermedicijnen?

Bij je dierenarts. Ook kan de dierenarts of een specialist vrije dierengeneesmiddelen voorschrijven die je koopt bij een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.