Vergoeding voor diermedicijnen

Diermedicijnen worden speciaal ontwikkeld voor dieren. Soms krijg je ze alleen op recept van je dierenarts. In andere gevallen mag alleen de dierenarts ze toedienen. Er zijn ook diermedicijnen die je kunt kopen bij een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar. Welke vergoeding biedt OHRA voor diermedicijnen? 

Wat zijn diermedicijnen?

Diermedicijnen zijn medicijnen die speciaal ontwikkeld zijn voor dieren. Soms koop je ze zonder recept bij de dierenarts, een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar. Andere medicijnen krijg je alleen met een recept van je dierenarts. En in sommige gevallen mag alleen de dierenarts zelf de medicijnen toedienen. 

Welke vergoeding biedt de basismodule Ziektekosten voor diermedicijnen?

De basismodule Ziektekosten vergoedt diermedicijnen die in Nederland zijn geregistreerd. Ook vergoeden we de kosten van off-label use medicijnen, humane medicijnen en medicijnen op magistrale receptuur. Je ontvangt alleen een vergoeding voor medicijnen die de Diergeneesmiddelenwet goedkeurt. Sommige diergeneesmiddelen vergoeden we niet. Bijvoorbeeld als parasieten zoals wormen, vlooien, teken en mijten de infectie veroorzaken. Ook de diergeneesmiddelen of voedingsmiddelen die bij de verzorging van je huisdier horen vergoeden wij niet. Denk aan vitaminesupplementen, voedingssupplementen en spullen zoals een tekentang, vlooienkam of nagelschaar.

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico?

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor diermedicijnen?

Bij je dierenarts. Ook kan de dierenarts of een specialist vrije dierengeneesmiddelen voorschrijven die je koopt bij een dierenspeciaalzaak of erkend handelaar.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.