Vergoeding voor crematie van je overleden huisdier

Overlijdt je huisdier? Dan kun je ervoor kiezen om je huisdier te laten cremeren. Welke vergoeding biedt OHRA voor crematie van je overleden huisdier?

Wat is crematie van je overleden huisdier?

Overlijdt je huisdier, dan heb je de keuze om je huisdier te begraven of te laten cremeren. Bij een crematie wordt je huisdier in een speciale dierenoven gecremeerd. Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van je huisdier mee naar huis te nemen. Bijvoorbeeld in een urn of in een sieraad. Of je kiest ervoor de as te laten uitstrooien. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten crematie?

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt de kosten van een crematie van je overleden huisdier niet. 

Welke vergoeding biedt de module Crematie? 

Met de module Crematie ontvang je een vergoeding voor de kosten van het vervoer en de crematie van je huisdier. De maximale vergoeding hiervoor is € 250,-.

Je betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor een crematie van je overleden huisdier?

Er zijn verschillende crematoria voor huisdieren in Nederland. Je mag zelf een crematorium uitkiezen. Meestal vind je een crematorium bij je in de buurt.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.