Vergoeding voor crematie van je overleden huisdier

Het is altijd verdrietig als je huisdier overlijdt. Helaas moet je vaak direct over praktische zaken nadenken. Bijvoorbeeld of je je kat of hond wilt laten cremeren. Op zo'n moment is het fijn om te weten of een crematie voor je overleden hond of kat vergoedt wordt. 

Wat is crematie van je overleden hond of kat?

Overlijdt je huisdier, dan heb je de keuze om je huisdier te begraven of te laten cremeren. Bij een crematie wordt je hond of kat in een speciale dierenoven gecremeerd. Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van je huisdier mee naar huis te nemen. Bijvoorbeeld in een urn of in een sieraad. Of je kiest ervoor de as te laten uitstrooien. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten crematie?

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt de kosten van een crematie van je overleden hond of kat niet. 

Welke vergoeding biedt de module Crematie? 

Met de module Crematie ontvang je een vergoeding voor de kosten van het vervoer en de crematie van je hond of kat. De maximale vergoeding hiervoor is € 250,-.

Je betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor een crematie van je overleden hond of kat?

Er zijn verschillende crematoria voor huisdieren in Nederland. Je mag zelf een crematorium uitkiezen. Meestal vind je een crematorium bij je in de buurt.

Wat te doen met overgebleven medicijnen?

Als je nog medicijnen van je huisdier over hebt, is het belangrijk om deze op een veilige manier te laten verwerken. Zo komen er zo min mogelijk medicijnresten in het oppervlaktewater terecht. Denk aan meren en rivieren, maar ook aan grondwater. Laten we samen medicijnresten van huisdieren in het milieu voorkomen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.