Vergoeding bloedtransfusie huisdier

Stel je hond of kat heeft bloedarmoede of hij verliest bloed na een ongeval. Dan heeft het dier misschien een bloedtransfusie nodig.

Wat is bloedtransfusie bij je huisdier? 

Bij een bloedtransfusie geeft de dierenarts je huisdier nieuw bloed via een infuus. Dit nieuwe bloed komt van gezonde dieren. Een bloedtransfusie duurt een paar uur. Tijdens een transfusie worden de temperatuur, hartslag, ademhalingssnelheid en het slijmvlies van je hond of kat gecontroleerd. Na de bloedtransfusie blijft je huisdier nog even in de kliniek of dierenartsenpraktijk om aan te sterken.

Vergoedt de basismodule bloedtransfusie? 

Ja, je ontvangt een vergoeding voor bloedtransfusie.

Heb je een extra module nodig? 

Nee, de kosten voor een bloedtransfusie vergoeden we vanuit de basismodule Ziektekosten. 

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht voor een bloedtransfusie bij je huisdier? 

Je dierenarts kan zelf een bloedtransfusie geven. 

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst via ons contactformulier toestemming aan OHRA. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.