Vergoeding voor acupunctuur bij je huisdier

Heeft je huisdier last van klachten zoals jeuk en pijn, dan kan acupunctuur helpen. Bijvoorbeeld als je huisdier klachten als hernia, artrose of een huidaandoening heeft. 

Wat is acupunctuur bij je huisdier?

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunst die de energiebalans van het lichaam van je hond of kat herstelt. Een gespecialiseerde dierenarts of acupuncturist behandelt met dunne naalden, zogenaamde acupunctuurpunten (meridianen). Zo herstelt hij verstoringen in de energiebanen.

Acupunctuur behandelt vooral symptomen en lost de oorzaak van de klachten niet op. Heeft je huisdier veel last van klachten zoals jeuk en pijn, dan heeft acupunctuur positieve effecten. Bijvoorbeeld als je huisdier hernia, artrose of een huidaandoening heeft.

Krijg ik iets vergoed? 

Je huisdierenverzekering (Basis, Plus of Top pakket) vergoedt de kosten voor acupunctuur niet. Je kunt hiervoor de extra module Aanvullend aan je verzekering toevoegen. Deze kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.

Wat krijg ik vergoed met de extra module Aanvullend? 

Heb je naast je Basis-, Plus- of Topdekking gekozen voor de extra module Aanvullend? Dan ontvang je een vergoeding voor acupunctuur:

  • Met een Basisdekking is deze vergoeding maximaal € 150,- per verzekeringsjaar
  • Met een Plusdekking is deze vergoeding maximaal € 200,- per verzekeringsjaar 
  • Met een Topdekking krijg je maximaal € 250,- per verzekeringsjaar

Je behandelend dierenarts of specialist moet wel op de lijst van Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten (SNVA) staan.

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Waar kan ik met mijn huisdier terecht voor acupunctuur?

Wij vergoeden behandelingen door dierenartsen of specialisten die op de lijst staan van SNVA

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten welke mogelijke uitsluitingen en beperkingen er zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.