Schade. Oplossing. Genieten.

 • Hagelschade standaard meeverzekerd.
 • Kosten voor vervangend kampeermiddel of noodreparatie inbegrepen
 • Gratis vervoer van je caravan bij schade.

Caravan verzekeren

Trek jij er vaak op uit met de caravan, dan ben je vast blij als je zonder schade thuiskomt. En maakt een hagelbui toch een poffertjespan van je caravandak, dan wil je alles zo snel mogelijk weer in orde hebben. Met de OHRA Caravanverzekering regel je het snel en eenvoudig, ook als je schade hebt, zonder gedoe.

Caravanverzekering afsluiten

Je caravanverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Onze caravanverzekering is er voor vouwwagens, toer- en stacaravans. Of je nu rondtrekt, of je een vaste standplaats hebt in Nederland.
Voor jouw gemak zetten we kort de belangrijkste dekkingen voor je op een rijtje. Lees de polisvoorwaarden voor de precieze inhoud van de dekkingen.

Bereken je premie

Nieuwwaarderegeling

Koop je een nieuwe caravan en ben je de eerste eigenaar en gebruiker? Dan profiteer je van onze nieuwwaarderegeling als je caravan in de eerste 5 jaar 'total loss' raakt of wordt gestolen. Je krijgt dan een vergoeding tot maximaal 125% van het verzekerde bedrag. Meer weten over onze nieuwwaarde- en dagwaarderegeling?

Hulpdienst dag en nacht bereikbaar

Heb je een caravanverzekering van OHRA, dan kun je rekenen op hulp voor vervoer van je caravan binnen Nederland naar het dichtstbijzijnde reparatiebedrijf.
En de kosten nemen wij natuurlijk voor onze rekening.

Vervangende caravan

Ga je met je caravan op vakantie in het buitenland en raakt je caravan kort voor of tijdens je vakantie onbewoonbaar? Dan vergoeden wij de huur van een vervangende caravan tot maximaal € 1.250,- per gebeurtenis. Zo kun jij verder genieten van je vakantie.

Onze klanten beoordelen onze verzekeringen met een 8,2!

Op basis van 25.758 beoordelingen. Zo weet je dat je goed zit bij OHRA.

Wel verzekerd

Je bent uitgebreid verzekerd voor schade aan je caravan veroorzaakt door onder andere:

 • Brand, blikseminslag, overstroming
 • Storm en hagel
 • Botsen en omslaan tijdens het rijden of verplaatsen van de caravan
 • Diefstal

Niet verzekerd

Soms is je caravan niet verzekerd. In onderstaande situaties vergoeden wij niets, of ben je niet verzekerd:

 • Bij permanente bewoning of verhuur
 • Als je rijdt onder invloed of zonder een geldig rijbewijs
 • Bij gebruiksschade en slijtage
 • In een stalling die niet overdekt en bewaakt is.

Aanvullende dekkingen caravanverzekering

Bekijk polisvoorwaarden

Schade in de winterstalling?

Schade in de winterstalling ontdek je meestal pas als je de caravan uit de winterstalling haalt. Veel schades vallen onder de dekking van onze caravanverzekering. Schade voorkomen? Controleer altijd je caravan vóórdat je hem in de stalling zet en laat kleine beschadigingen meteen repareren. Zo voorkom je dat door vocht en vorst een kleine beschadiging uitgroeit tot een grote schade. Helaas vergoedt onze caravanverzekering schades door de langzame werking van weersinvloeden niet.

Collectieve korting?

Ben jij lid van een grote vereniging of werk je bij een grote werkgever? Dan kun je je caravan misschien wel collectief verzekeren. Met verschillende werkgevers en ledenorganisaties hebben wij collectieve afspraken. Zo krijg jij als werknemer, lid of klant van zo'n organisatie korting op diverse verzekeringen, zoals onze caravanverzekering. Dat is mooi meegenomen.

Groene kaart

Staat je stacaravan op een vaste standplaats in het buitenland tot maximaal 100 kilometer van de Nederlandse grens? Dan is deze gewoon verzekerd. Houd je meer van rondtrekken, dan is je toercaravan of vouwwagen verzekerd in de landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan.

Zelf regelen

Wijzigen?

Hartstikke simpel. Geef je wijzigingen eenvoudig online aan ons door.

Schade melden

Schade melden is lekker makkelijk via Mijn OHRA of met de OHRA app.

Polis inzien

Wil je je polis bekijken. Dat kan heel eenvoudig in Mijn OHRA.

Meest gestelde vragen caravanverzekeringen

Een caravanverzekering beschermt je tegen schade aan of diefstal van de caravan tijdens je kampeervakantie. Breng je schade toe aan een ander met je caravan? Dan valt dit in veel gevallen onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) of onder de WA-verzekering van je auto.

De kosten voor een caravanverzekering hangen samen met de cataloguswaarde van de toer- of stacaravan die je verzekert. Wanneer je extra zaken zoals inventaris of de voortent wilt meeverzekeren dan wordt de verzekeringspremie vanzelfsprekend hoger. Benieuwd wat een verzekering voor jouw caravan kost?

Standaard is de dekking van de OHRA Caravanverzekering al behoorlijk uitgebreid. Zo ben je bij OHRA verzekerd voor schade aan je toer- of stacaravan door brand, storm, diefstal, blikseminslag of hagel. Stel, je krijgt een botsing met je caravan of hij slaat om tijdens het rijden of verplaatsen en er ontstaat hierdoor schade? Dan dekt de caravanverzekering de schade. Let er wel op dat er voor iedere schade die je meldt een eigen risico geldt.

Je bent alleen verzekerd als je je caravan recreatief gebruikt. OHRA heeft één uitzondering: een stacaravan mag je, binnen de dekking, maximaal vier weken per jaar verhuren. Bij een caravanverzekering is het belangrijk dat je bepaalt wat je wilt verzekeren. Standaard dekt de verzekering schade aan je caravan inclusief de accessoires die hieraan vastzitten. Aanvullend kun je bij OHRA je inventaris zoals beddengoed meeverzekeren. Daarnaast kun je de voortent meeverzekeren. En heb je een stacaravan, dan is het mogelijk je aanbouw mee te verzekeren. Zorg wel goed voor je caravan, want schade door achterstallig onderhoud is niet verzekerd.

Nee, een caravanverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er één af te sluiten. Zeker als je regelmatig kampeert op plaatsen waar het weer soms onstuimig is. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde hagelbuien aan het Gardameer in Italië of de hevige winden in het Zuiden van Frankrijk. Hoe hoger de waarde van je caravan, hoe groter het risico dat je financieel loopt. Wanneer het nodig is kun je zelfs een vervangend kampeermiddel huren, zodat je heerlijk op de camping kan blijven. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen voor je stacaravan of toercaravan.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk dan op de pagina met overige veelgestelde vragen.

Overige veelgestelde vragenStel hier je vraag

Handige vakantietips