De file wordt een feestje met deze 5 luistertips

Vaststaan in de file vinden we allemaal vervelend, maar je kunt er wel een positieve draai aan geven. Maak filerijden leuk door te luisteren naar een inspirerende podcast, vrolijke muziek of een spannend verhaal. Er is genoeg om uit te kiezen. Of je nu in de dagelijkse file naar je werk staat of op zwarte zaterdag je vakantiebestemming probeert te bereiken. Met deze 5 luistertips maak je van elke rit je eigen feestje.

Creëer je eigen feelgood-file 

Begin je werkdag positief met een podcast die jou inspireert en energie geeft. Je hebt niet eens door dat je stilstaat. Gebruik je filetijd bijvoorbeeld om te werken aan je volgende carrièrestap met een podcast over persoonlijke ontwikkeling. Of om te ontspannen met eentje over mindfulness. Ook lekker opbeurend zijn feelgood-gesprekken of motiverende verhalen van mensen die tegenslagen hebben overwonnen. Heb jij last van een ochtendhumeur? Probeer dan eens een hilarische podcast van een cabaretier. Lachen is het beste medicijn.  

Word slimmer in de spits 

Gebruik je tijd in de file om te leren. Als je even googelt, vind je allerlei informatieve podcasts. Waar wil jij meer over weten? Technologie, geschiedenis, fotografie of beleggen? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een podcast over. Of misschien heb je altijd al Spaans willen leren? Ook dat is ‘muy fácil’ met een audio-talencursus. In plaats van je tijd te verdoen in de file, gebruik je hem om slimmer te worden. Hoe langer de file, hoe meer jij leert!  

Beat the traffic blues 

Maak je eigen afspeellijst. Of beter nog, maak er een paar. Maar net in welke stemming je bent. Ben je op maandag niet vooruit te branden? Dan kies je voor up-tempo-muziek om energieker te worden. Slecht geslapen? Word dan rustig wakker met een playlist vol ballads. En wil je na je werkdag wat frustratie kwijt, zing dan keihard mee met Paradise by the dashboard light. Met muziek die past bij jouw stemming, stap je altijd opgeladen de auto weer uit!  

Laat je meeslepen 

Zet eens een luisterboek op tijdens het rijden. Of tijdens het stilstaan natuurlijk. De tijd vliegt als je je onderdompelt in een meeslepend verhaal. Een romantisch avontuur bijvoorbeeld. Of een intrigerende biografie. Kies je voor een spannende thriller, zorg dan dat je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Want veiligheid in de file staat natuurlijk altijd voorop.  

Neem voor elk wat wils mee 

Ga je met je gezin op autovakantie? Zorg dan dat er voor iedereen iets leuks te luisteren is onderweg. Maak bijvoorbeeld een gezamenlijke playlist. Iedereen voegt 10 nummers toe. Zet de lijst op shuffle en het is elke keer spannend van wie het volgende nummer is. Zijn de kids onrustig in de file? Verras ze dan met een leuk luisterboek. Het komende uur heb je geen kind aan ze. En tot slot, muziek die past bij jullie vakantieland is voor iedereen leuk. Zo kom je alvast lekker in de stemming.  

Natuurlijk kun je proberen om zoveel mogelijk files te vermijden, maar als je er toch in belandt, maak er dan een feestje van met een interessante podcast, een meeslepend luisterboek of een lekkere playlist. Zo maak je van een vervelende file een mooie kans om te genieten, te ontspannen of te groeien!  

Ook interessant voor jou

Een auto lenen of uitlenen?

Zo zit het met de verzekering bij schade

Groene kaart. Verplicht of niet?

Lees waar je deze nog nodig hebt.

Vogelpoep, insecten en andere vlekken

Zo verwijder je ze van je auto