De beste tips voor een ontspannen lange autorit met kinderen

Ga je binnenkort op vakantie met het hele gezin en heb je een lange autorit voor de boeg? Bij veel ouders breekt het zweet uit als ze denken aan een lange autorit met de kinderen. Geen zorgen! Met de juiste voorbereidingen vermaken de kinderen zich prima tijdens de reis. Met onze handige tips kom je na een lange autorit met je peuter, kleuter of puber vrolijk op je vakantiebestemming aan.

Maak de lange autorit in de avond en nacht  

Door te rijden als de kinderen slapen, blijft het rustig in de auto tijdens de lange autorit met de kinderen. Vertrek daarom laat in de middag en maak een eerste tussenstop voor het avondeten. Doe de kinderen daarna comfortabele kleding aan en richt de achterbank in met dekens, kussens en knuffels. Terwijl zij slapen, maak je flink kilometers. Zorg er tijdens de lange autorit wel voor dat je zelf goed uitgerust bent, zodat je niet achter het stuur in slaap valt. 

Plan regelmatig pauzes in 

Plan minimaal elke 2 of 3 uur een pauze in om even de benen te strekken, weer fris te worden en een toiletstop te maken. Rijd je overdag? Laat de kinderen dan even heerlijk buiten spelen. Neem genoeg tussendoortjes mee in de auto, zodat je jezelf en je kinderen altijd iets te bieden hebt.  

Zorg voor vermaak in de auto

Een lange autorit is een stuk prettiger als je kids even afgeleid zijn. Neem daarom favoriet speelgoed en boekjes mee of zorg voor een leuk luisterboek. Ideaal zijn magneetpuzzels, waarbij de puzzelstukjes aan de doos blijven plakken en niet door de hele auto vliegen. Om kinderen op een boeiende manier de omgeving te laten zien, is een traditioneel spel als ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet ideaal voor in de auto.  

Reis samen met je kind 

Door de reis samen met je kind te doen, lijkt ook de tijd een stuk sneller te gaan. Vertel je kinderen leuke weetjes over het land of praat over de geschiedenis van plaatsen waar jullie langs rijden. Je kunt je kind ook op iets lekkers trakteren bij bepaalde punten op de kaart, zoals bij de grensovergang of de start van een tolweg. Lekkere snacks onderweg werken goed. Een snoepje is altijd lekker, maar varieer ook met gezonde snacks zodat je kind niet misselijkheid wordt. 

Wees voorbereid op ongelukjes 

Een lange autoreis met kinderen kan soms voor problemen zorgen. Je kind moet opeens nodig plassen of is misselijk tijdens de reis. Wees voorbereid op dit soort situaties en neem een plaspotje mee. Is jouw kind snel wagenziek? Sla boekjes lezen of filmpjes kijken dan over. Speel liever een spelletje waarbij je kind uit het raam moet kijken. Zorg daarnaast altijd voor reservekleding, kotszakjes en schoonmaakdoekjes.  

Het belang van een goede autoverzekering 

Een goede autoverzekering voorkomt een hoop gedoe. Gebeurt er onverhoopt iets met je auto? Dan wil je snel geholpen worden. Check welke voorwaarden er gelden en wat er in het buitenland onder de dekking valt met jouw autoverzekering.  

Wil je weten wat de voorwaarden en premies zijn van de OHRA Autoverzekering? Bekijk dan de 3 basisdekkingen hieronder: 

Verder profiteer je van verschillende voordelen, zoals: 

  • tot 82% no-claimkorting, zelfs voor een tweede auto of motor;  
  • 24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst;  
  • eenvoudige schade melden met de OHRA App.  

Bereken nu je premie online en ga met OHRA goed verzekerd de weg op.  

Heb je vragen over onze autoverzekeringen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.