Geschorste auto verzekeren

Heb je een geschorste auto? In Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Maar moet je een  geschorste auto ook verzekeren? Bij OHRA ontdek je alles wat je moet weten over het verzekeren van een geschorste auto. Bekijk al onze autoverzekeringen

Moet een geschorste auto verzekerd zijn?    

Zoals eerder genoemd ben je in Nederland wettelijk verplicht om je auto te verzekeren. Laat je het kenteken van je auto schorsen bij de RDW? Dan vervalt deze verplichting. Maar je kunt er zelf wel voor kiezen om de auto alsnog te verzekeren. Een WA-verzekering biedt dekking voor schade die je aan anderen toebrengt. Maar wat betekent dit voor een geschorste auto? Lees hier meer over het schorsen van het kenteken van je auto.  

Kenteken van je auto schorsen  

Gebruik je jouw auto voor een langere tijd niet? Dan kun je ervoor kiezen om het kenteken te laten schorsen bij de RDW. Hierdoor vervallen verplichtingen zoals de APK-keuring en wegenbelasting. De belangrijkste voorwaarden om het kenteken te schorsen zijn:  

  • het kenteken moet op jouw naam staan; 
  • je dient in het bezit te zijn van een geldig kentekenbewijs; 
  • na de schorsing moet het voertuig van de openbare weg verwijderd worden; 
  • de schorsing is geldig voor een jaar. 

Autoverzekering opzeggen bij schorsing 

Bij het schorsen van je auto heb je twee opties voor het opzeggen van je autoverzekering: je kunt de verzekering stopzetten of de dekking tijdelijk opzeggen. Bij opzegging van je autoverzekering blijven je schadevrije jaren een jaar geldig.  

Geschorste auto verzekeren met een WA-verzekering 

Hoewel je jouw geschorste auto niet op de openbare weg mag gebruiken, kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten. Tijdens de schorsing kan je auto gestolen worden of kan er schade ontstaan. Een WA Plus-verzekering biedt in dit geval dekking. Bij OHRA heb je keuze uit: WA, WA Plus en All Risk. Met een WA-verzekering is schade aan je eigen auto niet gedekt. Bij een WA Plus en een All-Risk-verzekering is ook schade aan jouw eigen auto verzekerd. Ontdek hier meer over onze drie basisdekkingen: 

Je geschorste auto verzekeren?  

Er zijn twee manieren om de schorsing van je auto op te heffen: dit kan automatisch wanneer de schorsingsperiode afloopt, of handmatig via de RDW. Zorg ervoor dat je bij het einde van de schorsing weer een autoverzekering afsluit. Je behoudt hierbij je opgebouwde schadevrije jaren.

Sluit een autoverzekering af bij OHRA 

OHRA biedt voordelige autoverzekeringen aan met een uitgebreide dekking. Profiteer van voordelen zoals:  

●    standaard eigen risico;
●    tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto;
●    dagelijks je autoverzekering wijzigen of opzeggen;
●    dag en nacht hulp bij schade;
●    eenvoudig schade melden via de OHRA App.

Bereken je premie online en ontdek onze aanvullende dekkingen. Met OHRA rij jij met een gerust hart de weg op.  

Heb je vragen over onze autoverzekeringen of wil je meer weten over een ​autoverzekering voor een dag? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.