Autoverzekering zonder check, kan dat?

Heb je een betalingsachterstand of strafblad, en wil je een autoverzekering zonder check afsluiten? Dan kan dat nog best lastig zijn. Een autoverzekeraar heeft geen acceptatieplicht en kan je aanvraag voor een autoverzekering afwijzen. Een verzekeraar kan in het Centraal Informatie Systeem (CIS) en in de Roy-data checken of je een betalingsachterstand hebt of in het verleden veel schadeclaims hebt ingediend.   

Lees hieronder alles over een autoverzekering zonder check. Bereken direct online je premie bij OHRA.  

Waarom checken verzekeraars een aanvraag?  

Wil je je auto verzekeren, maar heb je een CIS-registratie? Het afsluiten van een autoverzekering zonder check is vaak lastig. Voordat je een autoverzekering afsluit, willen verzekeraars inzicht hebben in je verleden. Ze willen weten of je een strafblad of betalingsachterstand hebt. En of je misschien al veel schadeclaims in het verleden hebt ingediend. Er bestaat geen speciale autoverzekering zonder check. Verzekeraars voeren vrijwel altijd een check uit om te zien of je geregistreerd staat bij Stichting CIS.  

Het is mogelijk om met een CIS-registratie je auto te verzekeren. Het is dan wel belangrijk dat je altijd een eerlijk antwoord geeft op vragen over je persoonlijke situatie. Vaak vragen verzekeraars een waarborgsom en een hogere premie. Als je jouw premie niet op tijd betaalt, kan de verzekeraar de waarborgsom gebruiken om de niet betaalde premie te verrekenen.  

In Nederland ben je als auto-eigenaar wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je auto af te sluiten. Wanneer je onverzekerd de weg op gaat, riskeer je hoge boetes van het RDW en de politie. Bovendien is schade rijden met een onverzekerde auto een situatie waardoor je een CIS-registratie kan krijgen. Zorg er dus altijd voor dat je een autoverzekering afsluit die past bij jouw situatie.  

Auto verzekeren met strafblad? 

Wil je je auto verzekeren terwijl je een strafblad hebt? Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een ruimer acceptatiebeleid hanteren en bijna iedereen accepteren. De kosten voor je autoverzekering zullen met een CIS-registratie wel hoger zijn dan bij een reguliere autoverzekering. De hoogte van je premie is uiteindelijk afhankelijk van het type auto en je schade- en betalingsverleden. Bij OHRA is het afsluiten van een autoverzekering zonder CIS registratie-check niet mogelijk. 

Belangrijke zaken bij het afsluiten van een autoverzekering  

Er zijn een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering: 

  • Meldcode: Deze vind je op het kentekenbewijs van je auto; 
  • Schadevrije jaren: Zorg ervoor dat je weet hoeveel schadevrije jaren je hebt; 
  • Opzeggen contract: Zeg je huidige autoverzekering pas op, na acceptatie van je nieuwe autoverzekering. 

Sluit een voordelige autoverzekering af bij OHRA 

Heb je veel schade gereden of heb je een betalingsachterstand? Wees dan bij een verzekeringsaanvraag eerlijk over je schade- en betalingsverleden. Bij OHRA is het afsluiten van een autoverzekering zonder check helaas niet mogelijk. Er zijn wel verzekeraars die iedereen accepteren als klant.  

Wil je je verzekeringspremie zo laag mogelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor onze goedkoopste autoverzekering, een WA-verzekering. Bespaar op je premie en ga goed verzekerd de weg op met OHRA! 

Heb je vragen over onze autoverzekeringen of wil je meer weten over het overstappen naar een OHRA-autoverzekering? Neem contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder.