Aansprakelijkheid. Zonder. Gedoe.

 • Je hele gezin en huisdier wereldwijd verzekerd
 • Ook verzekerd bij schade aan geleende spullen
 • Geen eigen risico

Aansprakelijkheidsverzekering

Gelukkig kun je je bij ons verzekeren voor schades waar je aansprakelijk voor bent. Want het kan zomaar gebeuren. Je stoot iemands laptop van tafel. Je hond rent een voetganger omver. Je zoon hockeyt op straat een deuk in een auto. Een ongeluk zit in een klein hoekje – maar de financiële gevolgen, vooral bij letselschade, kunnen groot zijn. Met onze aansprakelijkheidsverzekering kun je rekenen op een snelle afhandeling van je schade. En als wij de schade betalen, dan heb jij géén eigen risico! Een fijne gedachte.

5-sterren rating voor onze aansprakelijkheidsverzekering

Wist je dat onze aansprakelijkheidsverzekering al voor het vierde jaar op rij een 5-sterren rating [PDF] heeft ontvangen van MoneyView op het gebied van polisvoorwaarden?

Vergoeding aansprakelijkheids­verzekering

Met onze aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Je kunt ook kiezen voor een bedrag
van € 1.250.000,-. Je betaalt dan minder premie. Voor veel zaken ben je standaard al goed verzekerd met je onze aansprakelijkheidsverzekering.
Maar wat is er nu wel of niet verzekerd? Hier wat voorbeelden.

Wel verzekerd

Schade veroorzaakt door:

 • jezelf, je partner of je kind
 • je huisdier
 • je kinderen tijdens een stage
 • jezelf tijdens vrijwilligerswerk

Tot € 25.000,- verzekerd. Schade veroorzaakt tijdens:

 • vriendendiensten, bijvoorbeeld als je een vriend helpt met verhuizen en je laat de wasmachine vallen
 • sport- en spelsituaties
 • logeer- en oppassituaties
Bekijk verzekeringskaart

Niet verzekerd

Schade die je:

 • opzettelijk veroorzaakt
 • veroorzaakt tijdens je werk (maar daar is je werkgever meestal voor verzekerd)
 • veroorzaakt met je auto. Dit valt onder je verplichte WA autoverzekering
 • veroorzaakt aan een geleende auto of motor
Bekijk polisvoorwaarden

Onze klanten zijn heel blij met onze aansprakelijkheidsverzekering!

Op basis van 25.758 beoordelingen scoren onze schade verzekeringen een 8,2. Zo weet je dat je goed zit.

Wat is een aansprakelijkheids­verzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?
We leggen het binnen 1 minuut uit.

 • Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar de financiële gevolgen kunnen groot zijn.
 • Niet verplicht, wel handig.
 • Verzeker je tegen schades die je zelf veroorzaakt.
 • Kosten per maand wegen niet op tegen de kosten die je anders zou hebben.

Niet verplicht, wel nodig

Je bent niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Maar schades kunnen duur uitvallen. En of je ze nu zelf veroorzaakt, of een van je gezinsleden of je huisdier: voor een paar euro per maand is het allemaal gedekt.

Veelgestelde vragen

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij, je gezinsleden en je huisdieren per ongeluk toebrengen aan anderen. Onder schade verstaan we in dit geval lichamelijk letsel, bijvoorbeeld omdat je hond de buurvrouw omver rent. Of materiële schade, denk aan een dakpan die van je huis waait op de nieuwe auto van de buurman. We vergoeden niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt. Springt bij jou de waterleiding, waardoor ook de parketvloer van buren onder water loopt, dan vergoeden we dit ook.

De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van verschillende factoren bijvoorbeeld in je gezinssamenstelling en het bedrag dat je wil verzekeren.  Al deze factoren hebben een bepaalde premie en gezamenlijk bepalen deze factoren de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering. Gemiddeld ligt de premie van een aansprakelijkheidsverzekering tussen de €3 en €6 per maand.


Nee, als je een schade claimt heeft dit geen directe invloed op de hoogte van je premie.

Ja, als je de drone recreatief gebruikt, dus niet zakelijk. Ook houdt je je aan de wettelijke regels, zoals alleen gebruik overdag. Heb je daarnaast continu zicht op je drone en is je drone maximaal 25 kg? Dan vallen schades die je met de drone veroorzaakt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering.

Je bent over de hele wereld verzekerd tot € 1.250.000, - of € 2.500.000, - per gebeurtenis. Jij kiest zelf het maximumbedrag bij de aanvraag van de verzekering. Het lijken misschien enorme bedragen, maar schade bij een ander kan duur uitvallen. Dan is het fijn als je verzekering dit vergoedt.

Voor sommige schades geldt een andere maximum. Kijk daarvoor in onze polisvoorwaarden.

Ook je huisdier kan spullen van een ander beschadigen. Je kat krabt de leren bank van de buren kapot. Of je hond spit ongevraagd de tuin van de buren om. Daar ben je met onze aansprakelijkheidsverzekering gewoon voor verzekerd.

Je hele gezin is automatisch bij ons verzekerd - en zelfs je huisdier. Check wel even of je gezinssamenstelling juist is. Dit kun je controleren en wanneer nodig aanpassen in Mijn OHRA.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Handige tips