Buiten sporten en spelen. Hoe zit het met je aansprakelijkheid?

Helaas kan er ook tijdens het buiten sporten en spelen weleens iets gebeuren. Hoe zit het op zo'n moment met je aansprakelijkheidsverzekering? We zochten het uit en zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Kinderen en aansprakelijkheid

Als je kinderen buiten spelen, vallen ze onder jouw aansprakelijkheid. Fietsen ze iets te dicht langs de auto van de buurman? Dan is de schade verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering. Sneuvelt er een ruit tijdens een potje voetbal? Dan is ook dat verzekerd. Bij kinderen is er ook dekking als er wel opzet in het spel is. Zo kun je ze met een gerust(er) hart de deur uit laten gaan.

Met de hond in het park

Met je hond aan de wandel in het park? Ook dan kun je op je aansprakelijkheidsverzekering rekenen als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer je hond ineens achter een konijn aanrent. En in zijn enthousiasme de spiegelreflexcamera van een nietsvermoedende parkbezoeker beschadigt. Als eigenaar van de hond ben jij in dit geval aansprakelijk.  

Aansprakelijkheid tijdens het sporten

Je aansprakelijkheid bij het sporten ligt iets ingewikkelder. Je bent dan niet zomaar aansprakelijk voor schade, ook al heeft een ander schade door jouw actie. Neem bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd. Komt jouw bal tegen het hoofd van 1 van de andere spelers en verliest die daardoor een tand? Dan ben jij meestal niet aansprakelijk. Wat jij doet - het schieten van de bal - hoort namelijk bij het spel dat je speelt. Door mee te doen aan de wedstrijd, accepteren alle spelers dat er iets kan gebeuren dat leidt tot schade.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar veel mensen vinden het wel fijn om dit af te sluiten. Zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt. Want onbedoeld kun je een ander schade of lichamelijk letsel bezorgen. Met de OHRA Aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor de financiële gevolgen hiervan. En al voor een paar euro per maand zijn jij, je kinderen en zelfs je huisdieren verzekerd. Zo kunnen jullie allemaal met een geruster hart naar buiten.

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.