Takken van de buren in je tuin? Schaar erin, of toch niet?

Heeft jouw achterbuurman een weelderige klimop in zijn tuin. Zo eentje waarvan de takken lekker doorklimmen tegen jouw muur? Misschien erger je je daar aan. Je bent niet de enige! Vaak zijn overhangende takken de oorzaak van fikse burenruzies. Voor je het weet staat de rijdende rechter op je stoep. Om dat te voorkomen, leggen we uit wat je wel mag doen en wat niet als je last hebt van overhangend groen van de buren.

Mag ik overhangende takken snoeien?

Ja, dat mag. Maar pak nou niet meteen die heggenschaar. Vraag eerst even aan je buren of zij de overhangende takken willen weghalen. Doen ze dat niet, dan mag je dat zelf doen. Zorg er wel voor dat je de planten of bomen niet beschadigt.

En de wortels die mijn tuin ingroeien?

Als wortels doorschieten naar jouw erf, mag je ze weghalen. Daarvoor heb je geen toestemming nodig van je buren. Kan een boom instabiel worden als je de wortels weghaalt? Overleg dan wel eerst even. Anders draai jij misschien voor de kosten op als de boom omvalt.

Even overleggen kan nooit kwaad!

Het is sowieso verstandig om even met je buren te overleggen voor je takken of wortels gaat weghalen. Wel zo netjes toch? En het zal het contact alleen maar ten goede komen. Handig als je nog eens een kopje suiker nodig hebt.

Deze blog is in samenwerking met DAS gemaakt.

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.