Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ben jij een doorgewinterde festivalganger? Dan weet je vast dat waar veel mensen bij elkaar zijn, de kans op ongelukken groter is. ‘Doe eens even gezellig’, zul je denken. Maar als je hier een keer goed bij stilstaat, feest je daarna extra zorgeloos.

De smartphone van je vriend kapot. En komt dat door jou

Je bent met je vrienden op Rock Werchter in België. Jullie hebben het enorm naar je zin en gaan helemaal los bij de slotact. De band is steengoed en jullie zingen, dansen en springen… Moe van het dansen trek jij je even terug uit het dansgewoel. Je bestelt een snack bij een foodtruck en met je drankje en frietje in de hand draai jij je iets te enthousiast om. Boem! Je had even niet door dat je beste vriend achter je staat en stoot zijn smartphone uit zijn hand. Krak! Het scherm heeft een flinke barst, maar erger nog, als hij hem aanzet, doet het ding helemaal niks meer.

Duur dansje

Je voelt je enorm schuldig dat zijn telefoon stuk ging en vraagt je af of jij voor de kosten opdraait. Fijn als je dan een verzekering hebt die de schade snel beoordeelt. En de schade vergoedt en afhandelt als je aansprakelijk bent. Zonder onnodig gedoe! Dat is fijn als het gaat om een telefoon, bril of camera. Maar nog fijner als het om persoonlijke schade gaat. Bijvoorbeeld als je door dezelfde enthousiaste draai met heel je gewicht op de voet van je vriend terecht komt en zijn voet breekt. Stel hij kan een aantal weken niet werken, dan zijn de kosten echt niet meer te overzien.

Niet aan denken

Klopt. Het is beter om alleen aan de leuke dingen te denken. En dat gaat een stuk makkelijker als je je geen zorgen hoeft te maken over kosten die je niet kunt betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering is in dat geval een must. En gelukkig kun je die in een paar klikken afsluiten. Hoef jij je alleen nog maar druk te maken om je danspasjes.

Ook interessant voor jou

Stormschade voorkomen

10 handige tips.

Waterschade aan je smartphone of tablet

Wat je wel en niet moet doen.

Inbraak voorkomen?

Check deze 10 slimme tips.