Januari en Blue Monday. Houd de blues buiten je deur.

De maand januari is niet favoriet bij veel mensen. Het is snel donker, vaak koud, en goede voornemens lijken nu al gedoemd te mislukken. Wij geven je daarom wat inspiratie om de meest deprimerende dag en maand van het jaar door te komen. Zo houd je de blues deze maand buiten je deur.

Zet alvast je favoriete events in je agenda

Het begin van een nieuw jaar betekent ook weer een heel jaar met nieuwe concerten, festivals, theatershows en sportevents. Ga er even voor zitten, pak de kalender erbij en kies alvast je favoriete events uit.

Investeer in een nieuwe koffiemachine

Januari betekent 's ochtends in het donker van huis weg, en in het donker weer thuiskomen. Een beetje hulp om weer in je routine te komen kun je wel gebruiken. Een nieuwe fancy koffiemachine is dan een prima investering en bovendien een stijlvolle aanvulling voor je keuken. En in januari zijn ze vaak ook nog in de sale.

Kerstboom eruit, planten of bloemen erin

Nu je kerstboom weg is, is er weer ruimte voor een frisse aanvulling in je huis. Zet een grote vaas met verse bloemen neer of haal een mooie nieuwe plant in huis. Het frist direct je huis op en wat extra kleur en zuurstof is zowieso goed. Handig: vetplanten zijn tegenwoordig in. Je hebt dus geen groene vingers nodig.

Plan het ultieme avondje... thuis

In januari moet je moet je sterk in je schoenen staan, wil je 's avonds het huis nog uit willen. Maak daarom van de nood een deugd en plan een ultiem avondje thuis. Een marathon voor de buis bijvoorbeeld met je favoriete films of series, en een bak popcorn of een take-away erbij. Of ga voor een urenlange spelletjesmarathon en haal je Monopoly, Risk of Cluedo weer eens tevoorschijn.

Kleur!

Breng wat vrolijkheid terug in je huis nu de kerstboom weg is. Door een muur in je huis een nieuwe kleur te verven of te behangen, ga je meteen voor een groot effect.
Niet iedereen zal zin hebben heeft zin in een klusproject aan het begin van het nieuwe jaar. In dat geval kun je zo'n effect ook bereiken met bijvoorbeeld een paar nieuwe, gekleurde kussens op je bank. Ook een nieuw vloerkleed in een andere kleur kan wonderen doen voor je interieur.

Digital Detox

Het is natuurlijk erg makkelijk om je smartphone of tablet erbij te pakken voor de nodige entertainment. Daag jezelf liever uit. Ga voor een totale digitale detox en zet je wifi uit. Kijk wat er dan gebeurt. Wie weet heb je straks een nieuwe hobby of ontdek je nieuw talenten en staat er straks een nieuw tuinhuis in je achtertuin.

Plan je volgende vakantie

Het jaar ligt nog blanco voor je. Pak de wereldkaart er bij. Waar ben je nog niet geweest? Lees je in en maak alvast een lijstje van bestemmingen waar je graag dit jaar naartoe wilt. En check dan meteen je reisverzekering even.

Ook interessant voor jou

Dekking voor drones

De regels en je verzekering.

11 tips om energie te besparen

We geven je graag slimme én veilige tips om gas, elektriciteit en euro's te besparen.

Kind op kamers

Zo zit het met de verzekeringen.