Relaxed op wintersport? Zo zijn al je kosten gedekt

Kijk jij ook zo uit naar lekker een weekje wintersporten? Knisperende sneeuw onder je latten. De zon die weer wat kleur op je gezicht brengt. Dan wil je natuurlijk helemaal niet denken aan wat er allemaal mis kan gaan. Toch hebben jaarlijks behoorlijk wat Nederlanders pech tijdens de wintersport. Daarom een paar handige checks, zodat je goed voorbereid op reis gaat en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Voorbereiding voor vertrek

Zorg dat je goed het actuele reisadvies van je bestemming in de gaten houdt. 

Onderweg naar het skigebied (en terug naar huis)

Ga je met je auto op wintersport vakantie? Zoek dan vantevoren de regels even op van de landen waar je naar toe gaat. En zorg ervoor dat je de verplichte spullen ook bij je hebt. Zoals winterbanden, sneeuwkettingen of veiligheidsvestjes. Heb je bijvoorbeeld geen winterbanden en raak je betrokken bij een ongeval? Dan kun je zomaar (mede-)aansprakelijk worden gesteld. Dat geldt trouwens ook voor een auto die je huurt.

Ook is het vooraf goed om te weten of je bijvoorbeeld een vervangende auto krijgt als er wel iets gebeurt. Of wie je kunt bellen. Dus zet de belangrijke nummers en apps alvast in je mobiel. Bijvoorbeeld die van je auto- en reisverzekering. Ben je verzekerd bij OHRA? Download dan de OHRA App. De OHRA Hulpdienst is dan met 1 druk op de knop 24/7 bereikbaar.

Verblijf in je appartement of hotel

Je zou er misschien niet zo snel aan denken. Maar als je iets stuk maakt in je appartement of hotel, dan ben je in het buitenland ook gewoon aansprakelijk. Natuurlijk valt de schade wel mee als je een ontbijtbordje laat vallen. Maar dat is anders als er per ongeluk een raam sneuvelt. Of als er door jou rook- of brandschade ontstaat in je accommodatie. Vaak zijn dit soort schades gedekt door je reisverzekering. Wordt je reisbagage gestolen uit je afgesloten kamer of appartement? Dan kan je reisverzekering ook een bedrag uitkeren. Controleer je dekking zodat je weet waarvoor je verzekerd bent. 

Op de piste

Wil je je afdaling vastleggen met je nieuwe helmcamera? Als je valt en je helmcamera gelijk stuk is, dan is het fijn te weten of je reisverzekering deze kosten vergoedt. Gaat het nu helemaal mis en beland je door je val in bij een dokterspost of in het ziekenhuis? Neem dan gelijk contact op met je zorgverzekeraar. Veel medische kosten zijn gedekt, maar dan wel tegen het Nederlandse tarief. Met een reisverzekering met aanvullende dekking voor geneeskundige kosten worden de meeste kosten wél vergoed. Voor een enkele reis met een gipsvlucht heb je vaak wel een reisverzekering met wintersportdekking nodig.

Hopelijk heb je al je verzekeringen niet nodig, maar check ze wel voor je vertrek. Dan weet je waar je aan toe bent als je toch wat overkomt.

Ook interessant voor jou

Vliegen met alleen handbagage?

Dit mag je meenemen.

Negatief reisadvies

Wat nu?

Medische zorg in het buitenland

Zo zit het met je zorgverzekering.