Nog snel even downloaden. 5 onmisbare apps voor je vakantie.

Er bestaan heel wat leuke apps voor je vakantie. Van apps die je helpen om van je jetlag af te komen, tot apps die berekenen hoeveel fooi je in een restaurant hoort te geven. Allemaal superslimme tools. Maar ga je ze echt gebruiken? De 5 gratis apps, die we hieronder voor je hebben opgezocht én getest, waarschijnlijk wel!

1. Google Trips. Al je reisinformatie op één plek.

Waarschijnlijk heb je Google Maps al op je smartphone geïnstalleerd. Maar ken je Google Trips al? Met deze app heb je al je reisinformatie op één plek bij elkaar. De boekingsgegevens van je vlucht of hotel bijvoorbeeld, maar ook leuke en praktische tips over je reisbestemming zelf. Zo vind je hier bijvoorbeeld de tijden en tarieven van het openbaar vervoer, de dichtstbijzijnde pinautomaat, tips voor regenachtige dagen, hoeveel fooi je hoort te geven en natuurlijk de leukste plekjes om te eten en uit te gaan ('Top Spots').

Heb je je bestemming ingevoerd, dan kun je met de app zelfs je hele reis of vakantie samenstellen én boeken. Alle informatie kun je offline opslaan, zodat je de app altijd kunt gebruiken in het buitenland. Google Trips is een gebruiksvriendelijke app waar niemand straks nog zonder kan.

Voor iOS en Android.

2. Polarsteps. De mooiste manier om je reis vast te leggen.

Je reis op een mooie manier in beeld brengen en je avonturen direct delen met de thuisblijvers? Polarsteps maakt het allemaal heel makkelijk. Je route, locaties, foto's, video's en teksten worden in een handomdraai omgezet naar een prachtig digitaal reisverslag. Op de wereldkaart zie je precies waar je bent geweest. Je kunt alles direct delen via Facebook, Instagram of Whatsapp. Of met je reisverslag in Polarsteps andere gebruikers inspireren voor hun volgende reis. Wil je graag een tastbaar aandenken aan je reis? Dan kan je via de app ook heel gemakkelijk een gedrukt fotoalbum van je reis bestellen.

Voor iOS en Android.

3. Met vrienden op vakantie? Splitwise!

Ga je met meerdere personen op vakantie? Dan kan het een heel gedoe zijn om steeds bij te houden wie wat betaalt. Of steeds in te leggen voor de 'pot'. Gelukkig is er Splitwise. Je vult de namen in van alle reisgenoten en houdt in de app gemakkelijk bij wat ze betalen, wanneer en voor wat en wie. Alle reisgenoten kunnen inloggen en de status van alle uitgaven bekijken. Splitwise houd je up to date met duidelijke overzichten. Aan het einde van de reis ontvangt iedereen de eindrekening in een mail. En eventueel een reminder voor de betaling...

Voor iOS en Android.

4. Wifi Map. Overal online.

Overal ter wereld vind je tegenwoordig gratis WiFi. Handig, maar je moet wel even weten waar je ze kunt vinden en wat het wachtwoord is. Met WiFi Map is die zoektocht voorbij. Je hebt met deze app toegang tot meer dan 1 miljoen gratis WiFi netwerken en de passwords. Dankzij de WiFi Map gebruikers worden er regelmatig netwerken toegevoegd en passwords geüpdatet. Zo kun je tijdens je vakantie flink besparen op je telefoonrekening.

Voor iOS en Android.

5. Currency Converter Plus. Weet wat je betaalt.

Met deze gratis app sta je nooit voor verrassingen. Als je in Zimbabwe 1927 Zimbabwaanse dollars moet betalen voor een taxiritje, weet je dankzij deze app al snel dat dit je maar € 5,- kost. Currency Converter Plus werkt alleen met iOS. Een vergelijkbare app voor Android gebruikers is Wisselkoersen Plus. Ook deze app is als één van de beste valuta converters beoordeeld en is gratis te downloaden.

Tot slot

Wij wensen je vast een goede vakantie en... vergeet je reisverzekering niet.