Nog snel even downloaden. De 5 beste reisapps

Er bestaan veel handige apps voor je vakantie. Zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben de 5 beste reisapps voor iOS en Android voor je verzameld. 

1. AroundMe. Weet wat je bestemming te bieden heeft

Ben je op een nieuwe bestemming en vraag je je af waar je vanavond in de buurt lekker uit eten kunt? De handige vakantie-app AroundMe weet via de GPS waar je bent en vindt niet alleen de leukste restaurantjes en bars voor je, maar ook pinapparaten, benzinestations, supermarkten, parkeerplekken, apotheken en nog veel meer. Heb je iets gevonden? Dan navigeert de app je er zo snel mogelijk heen. AroundMe is een gebruiksvriendelijke vakantie app waar je bijna niet zonder kunt.

Voor iOS en Android.

2. Polarsteps. De mooiste manier om je reis vast te leggen

Je reis op een mooie manier in beeld brengen én je avonturen direct delen met de thuisblijvers? De app Polarsteps maakt het allemaal heel makkelijk. Je route, locaties, foto's, video's en teksten worden in een handomdraai omgezet naar een prachtig digitaal reisverslag. Op de wereldkaart zie je precies waar je bent geweest.

Je kunt alles direct delen via Facebook, Instagram of Whatsapp. Of met je reisverslag in Polarsteps andere gebruikers inspireren voor hun volgende reis. Wil je graag een tastbaar aandenken aan je reis? Dan kun je via deze reisapp ook heel gemakkelijk een gedrukt fotoalbum van je reis bestellen.

Voor iOS en Android.

3. Met vrienden op vakantie? Splitwise!

Ga je met meerdere personen op vakantie? Dan kan het een heel gedoe zijn om steeds bij te houden wie wat betaalt. Of steeds in te leggen voor de 'pot'. Gelukkig is er een app om je vakantie-uitgaven perfect overzichtelijk te houden: Splitwise. Je vult de namen in van alle reisgenoten en houdt in de app gemakkelijk bij wat ze betalen, wanneer, waarvoor en voor wie. Alle reisgenoten kunnen inloggen en de status van alle uitgaven bekijken. Splitwise houdt je up to date met duidelijke overzichten. Aan het einde van de reis ontvangt iedereen de eindrekening in een mail. En eventueel een reminder voor de betaling... 

Voor iOS en Android.

4. Wifi Map. Overal online.

Overal ter wereld vind je tegenwoordig gratis WiFi. Handig, maar je moet wel even weten waar je ze kunt vinden en wat het wachtwoord is. Met WiFi Map is die zoektocht voorbij. Je hebt met deze superhandige reisapp toegang tot meer dan 1 miljoen gratis WiFi netwerken en de passwords. Dankzij de WiFi Map gebruikers worden er regelmatig netwerken toegevoegd en passwords geüpdatet. Zo kun je tijdens je vakantie flink besparen op je MB's. 

Voor iOS en Android.

5. Currency Converter Plus en Wisselkoersen Plus. Weet wat je betaalt.

Met deze gratis vakantie-apps sta je nooit voor verrassingen. Als je in Zimbabwe 1927 Zimbabwaanse dollars moet betalen voor een taxiritje, dan weet je dankzij deze apps al snel dat dit je € 5,- kost. Currency Converter Plus werkt alleen voor iOS, Wisselkoersen Plus is een vergelijkbare app voor Android. Beide apps zijn gratis te downloaden.

Tot slot

Met deze 5 handige apps voor je vakantie ga je nóg relaxter op reis. Wij wensen je vast een goede vakantie en... vergeet je reisverzekering niet.

Ook interessant voor jou

Annuleringsverzekering erbij?

Is een annuleringsverzekering wel of niet nodig? Bekijk de checklist.

Jetlag voorkomen?

Zo doe je dat.

De wereld aan je trappers

Ontdek deze 3 handige fietsapps.