Nog snel even downloaden. De 5 beste reisapps

Er bestaan heel wat handige apps voor je vakantie. Van vakantie apps die je helpen om van je jetlag af te komen, tot apps die berekenen hoeveel fooi je in een restaurant hoort te geven. Allemaal superslimme tools. Maar ga je ze echt gebruiken? Wij hebben de 5 beste reisapps voor je opgezocht die je waarschijnlijk wél gaat gebruiken! 

1. AroundMe. Weet wat je bestemming te bieden heeft

Ben je op een nieuwe bestemming en vraag je je af of je vanavond in de buurt lekker uit eten kunt? De handige vakantie app AroundMe weet via de GPS waar je bent en vindt niet alleen de leukste restaurantjes en bars voor je, maar ook pinapparaten, benzinestations, supermarkten, parkeerplekken, apotheken en nog veel meer. Heb je iets gevonden? Dan navigeert de app je er zo snel mogelijk heen. AroundMe is een gebruiksvriendelijke vakantie app waar je bijna niet zonder kunt.

Voor iOS en Android.

2. Polarsteps. De mooiste manier om je reis vast te leggen

Je reis op een mooie manier in beeld brengen en je avonturen direct delen met de thuisblijvers? De app Polarsteps maakt het allemaal heel makkelijk. Je route, locaties, foto's, video's en teksten worden in een handomdraai omgezet naar een prachtig digitaal reisverslag. Op de wereldkaart zie je precies waar je bent geweest.

Je kunt alles direct delen via Facebook, Instagram of Whatsapp. Of met je reisverslag in Polarsteps andere gebruikers inspireren voor hun volgende reis. Wil je graag een tastbaar aandenken aan je reis? Dan kun je via deze reisapp ook heel gemakkelijk een gedrukt fotoalbum van je reis bestellen.

Voor iOS en Android.

3. Met vrienden op vakantie? Splitwise!

Ga je met meerdere personen op vakantie? Dan kan het een heel gedoe zijn om steeds bij te houden wie wat betaalt. Of steeds in te leggen voor de 'pot'. Gelukkig is er een app om je vakantie-uitgaven perfect overzichtelijk te houden: Splitwise. Je vult de namen in van alle reisgenoten en houdt in de app gemakkelijk bij wat ze betalen, wanneer en voor wat en wie. Alle reisgenoten kunnen inloggen en de status van alle uitgaven bekijken. Splitwise houdt je up to date met duidelijke overzichten. Aan het einde van de reis ontvangt iedereen de eindrekening in een mail. En eventueel een reminder voor de betaling... 

Voor iOS en Android.

4. Wifi Map. Overal online.

Overal ter wereld vind je tegenwoordig gratis WiFi. Handig, maar je moet wel even weten waar je ze kunt vinden en wat het wachtwoord is. Met WiFi Map is die zoektocht voorbij. Je hebt met deze superhandige reisapp toegang tot meer dan 1 miljoen gratis WiFi netwerken en de passwords. Dankzij de WiFi Map gebruikers worden er regelmatig netwerken toegevoegd en passwords geüpdatet. Zo kun je tijdens je vakantie flink besparen op je telefoonrekening.

Voor iOS en Android.

5. Currency Converter Plus. Weet wat je betaalt.

Met deze gratis vakantie-app sta je nooit voor verrassingen. Als je in Zimbabwe 1927 Zimbabwaanse dollars moet betalen voor een taxiritje, weet je dankzij deze app al snel dat dit je maar € 5,- kost. Currency Converter Plus werkt alleen met iOS. Een vergelijkbare app voor Android gebruikers is Wisselkoersen Plus. Ook deze handige app voor je vakantie is als 1 van de beste valuta converters beoordeeld en kun je gratis downloaden.

Tot slot

Met deze 5 handige apps voor je vakantie ga je nóg relaxter op reis. Wij wensen je vast een goede vakantie en... vergeet je reisverzekering niet.