Dubbel verzekerd in het verkeer?

Heb je juridische problemen in het verkeer? Bijvoorbeeld als je een ongeluk hebt gehad? Zowel met de dekking Verkeer van onze rechtsbijstandverzekering als met de dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig van de autoverzekering en motorverzekering, krijg je hulp. Deze dekkingen verschillen echter van elkaar. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent, en maak een keuze. 

Dubbel verzekerd: 2 keer premie, 1 keer hulp

Als je dubbel verzekerd bent, betaal je 2 keer premie. Terwijl je maar 1 keer hulp krijgt. Daarom kun je het beste 1 van de 2 dekkingen opzeggen. Maar welke? Om hier antwoord op te kunnen geven, gaan we na wat de verschillen zijn.

Alleen voor je eigen auto of motor

Heb je rechtsbijstand verzekerd bij je autoverzekering of motorverzekering? Dan krijg je alleen juridische hulp als het conflict te maken heeft met de auto waarvoor je de dekking hebt afgesloten. Dus niet als je als voetganger, fietser en dergelijke een conflict hebt.

Rechtsbijstandverzekering voor iedereen in het verkeer

Heb je de dekking Verkeer afgesloten bij de rechtsbijstandverzekering? Dan ben je verzekerd voor alle schade die in het verkeer ontstaat. En dan bedoelen we echt al het verkeer. Dus ook als je fietst, loopt, in de bus, de trein, het vliegtuig of op de boot zit. En in elke auto of op elke motor, dus niet alleen je eigen auto of motor. Bovendien is iedereen in je gezin verzekerd en ook de passagiers.

Waar je verzekerd bent 

Met de dekking Verkeer op de Rechtsbijstandverzekering ben je over de hele wereld verzekerd. Met de dekking Rechtsbijstand op de Auto- en Motorverzekering ben je verzekerd binnen het gebied waarvoor de groene kaart geldt. En voor sommige conflicten alleen in Nederland. Kijk in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden voor de precieze verschillen.

Externe kosten: het maximum

Het maximum voor externe kosten is bij de dekking Verkeer op je rechtsbijstandverzekering hoger dan de dekking Rechtsbijstand op je Auto- en Motorverzekering. Kijk in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden voor de precieze verschillen en voorkom dubbele dekking.

Minimum belang 

Bij de dekking Verkeer op je rechtsbijstandverzekering geldt geen minimum belang. Bij de dekking Rechtsbijstand op je auto- en motorverzekering geldt voor een aantal conflicten een minimum belang van € 225. Kijk in het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden voor de precieze verschillen.

Welke dekking zeg je op?

Met de dekking Verkeer van onze rechtsbijstandverzekering ben je dus ruimer verzekerd dan met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig van de autoverzekering. Je betaalt wat meer voor deze dekking Verkeer, maar je krijgt er veel voor terug. Welke je het beste kunt opzeggen, is aan jou. Maar welke verzekering je ook aanpast, je regelt het eenvoudig en snel via Mijn OHRA.