Bromfiets, scooter of snorfiets verzekeren

Ben je op zoek naar een brommerverzekering of een verzekering voor je scooter of snorfiets? Helaas, die kun je niet bij ons afsluiten.

Is een verzekering verplicht?

Rijd je met een scooter, bromfiets of snorfiets op de openbare weg, dan is het in Nederland verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering wordt een schade aan anderen (medeweggebruikers) vergoed als jij die hebt veroorzaakt.

Je kunt je ook verzekeren voor andere risico’s. Bijvoorbeeld voor schade of diefstal van je scooter, bromfiets of snorfiets. Die verzekeringen zijn niet verplicht.

Inboedelverzekering voor diefstal uit huis of berging

Heb je onze inboedelverzekering? Dan ben je verzekerd voor diefstal van je bromfiets, scooter of snorfiets als deze uit je huis of berging gestolen wordt.

Rechtsbijstand verkeer

Stel, een weggebruiker botst tegen je brommer. De reparatie van de schade betaal je dan liever niet zelf. Wil je de schadekosten vergoed krijgen, dan moet je de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen. In zo’n geval kan een rechtsbijstandverzekering je helpen. Je krijgt dan juridische ondersteuning om je schade vergoed te krijgen.

De OHRA Rechtsbijstandverzekering met de module Verkeer helpt je bij schade en persoonlijk letsel dat is ontstaan in het verkeer. Het maakt daarbij niet uit hoe je aan verkeer deelnam. Dit kan per brommer zijn maar bijvoorbeeld ook wandelend of fietsend.

We hebben nog veel meer producten

Ben je geïnteresseerd in de verzekeringen OHRA? Maak dan je keuze in het verzekeringsoverzicht.