Vergoeding Medical Pet Shirt en schoentjes voor je huisdier

Soms komt het voor dat je huisdier een medisch hulpmiddel nodig heeft, bijvoorbeeld na een operatie of als de pootjes wat extra bescherming kunnen gebruiken. Voor zo'n gelegenheid bestaan er bijvoorbeeld schoentjes of een Medical Pet Shirt. Deze medische hulpmiddelen kun je meestal kopen bij de dierenarts. 

Wat zijn Medical Pet Shirts en schoentjes?

Misschien heeft je huisdier net een operatie achter de rug of lijdt hij aan een huidziekte. Vaak raadt de dierenarts dan aan om je hond of kat een Medical Pet Shirt, een soort romper, aan te trekken. Er bestaan allerlei Medical Pet Shirts voor verschillende doeleinden. 

Beschermende schoentjes zijn handig als je huisdier in de sneeuw of op heet asfalt moet lopen. In sommige gevallen raadt de dierenarts schoentjes aan. Bijvoorbeeld als je hond of kat zichzelf veel krabt en dat de genezing van een wond tegenhoudt. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten Medical Pet Shirts en schoentjes?

Zijn schoentjes of Medical Pet Shirts medisch noodzakelijk? Dan worden ze wel vergoed vanuit de basisdekking Ziektekosten. Lees hier welke medische hulpmiddelen nog meer vergoed worden. 

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast is het eigen risico voor je hond € 50,- en voor je kat € 30,- per verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie. Eigen risico geldt alleen voor de basisdekking Ziektekosten. 

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.