Vergoeding voor het plaatsen van vullingen bij je hond

Met het plaatsen van vullingen voorkomt of verhelpt de dierenarts cariës en tandbederf bij je hond of kat. Welke vergoedingen heeft OHRA voor cariësbehandelingen en het plaatsen van vullingen bij honden?

Wat is het plaatsen van vullingen bij je hond?

Cariës of tandbederf is een aandoening die uiteindelijk gaatjes aan tanden of kiezen (hard tandweefsel) veroorzaakt. Of verlies van tanden of kiezen bij je huisdier. Met het plaatsen van vullingen in tanden of kiezen wordt deze aandoening behandeld. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten vullingen?

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt deze kosten niet.  

Wat vergoedt de module Vaccinatie en gebit?

Het plaatsen van vullingen verzeker je met een extra module Vaccinatie en gebit. Op je polisblad staat of je deze module hebt afgesloten. Hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar met een Basis-, Plus- of een Topdekking.

Behandeling Vergoeding Basisdekking Vergoeding Plusdekking Vergoeding Topdekking
Cariësbehandeling of plaatsen van vullingen € 150,- € 200,- € 250,-

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico?

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Een eigen risico heb je niet.

Waar kun je terecht voor het plaatsen van vullingen bij je hond?

Voor het plaatsen van vullingen bij je hond ga je naar een dierenarts of dierenkliniek.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.