Vergoeding voor lasertherapie voor je huisdier

Een dierenarts gebruikt lasertherapie om aandoeningen zoals slijmbeursontstekingen, kneuzingen en gewrichtsaandoeningen te behandelen. Welke vergoeding heeft OHRA voor lasertherapie voor je huisdier?

Wat is lasertherapie voor je huisdier? 

Lasertherapie is een therapie die een niet-invasieve, pijnvrije, chirurgievrije en medicijnvrije behandeling biedt voor je huisdier. De dierenarts of specialist gebruikt de behandeling voor verschillende aandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn slijmbeursontstekingen, kneuzingen, bloeduitstortingen en gewrichtsaandoeningen. Hij voert laserbehandelingen meestal uit in combinatie met andere behandelingen.   

Vergoedt de basismodule Ziektekosten lasertherapie? 

Nee.  

Welke vergoeding krijg je met de module Aanvullend? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Afhankelijk van je gekozen dekking ontvang je dan een vergoeding. Hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar met een Plus- of een Topdekking. 

Behandeling Vergoeding Basisdekking Vergoeding Plusdekking Vergoeding Topdekking
Lasertherapie 50% van de kosten 50% van de kosten 100% van de kosten
 

Let op! Over deze vergoeding betaal je nog je eigen bijdrage.

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Deze bijdrage trekken wij van je vergoeding af. Stel dat de vergoeding van je kosten 100% is omdat je een Topdekking hebt, dan trekken wij hier 20% eigen bijdrage vanaf. Je betaalt geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor lasertherapie voor je huisdier? 

Voor lasertherapie ga je naar je dierenarts of een specialist. 

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.