Vergoeding voor hydrotherapie voor je huisdier

Hydrotherapie is therapie in water. Je huisdier krijgt behandelingen in een hydrobak/aquatrainer. Hydrotherapie is nuttig bij revalidatie, maar bijvoorbeeld ook bij gewrichtsproblemen of artrose. Welke vergoedingen heeft OHRA voor hydrotherapie?

Wat is hydrotherapie voor je huisdier? 

Hydrotherapie is therapie in water. Je hond krijgt dan behandelingen in een hydrobak/aquatrainer. Dit is een doorzichtige bak met (warm) water en een loopband erin. De hoek en snelheid van de loopband, temperatuur en hoogte van het water kan de dierenfysiotherapeut instellen. Hydrotherapie is een vorm van trainen, die meetbaar is en perfect afgestemd kan worden op het dier. Hydrotherapie is onderdeel van een dierfysiotherapeutisch behandelplan. Deze therapie is nuttig bij revalidatie na bijvoorbeeld een botbreuk. Maar ook dieren met gewrichts- en botproblemen, artrose en spondylose hebben baat bij hydrotherapie.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten hydrotherapie? 

Nee. 

Wat vergoedt de module Aanvullend voor hydrotherapie? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Afhankelijk van je gekozen dekking ontvang je dan een vergoeding. Deze vergoeding ontvang je alleen als je een doorverwijzing hebt van je dierenarts. Eventuele hulpmiddelen vergoeden we niet. 

  • Met een Basisdekking is de vergoeding maximaal € 150,- per verzekeringsjaar
  • Met een Plusdekking is de vergoeding maximaal € 200,- per verzekeringsjaar 
  • Met een Topdekking krijg je een vergoeding van maximaal € 250,- per verzekeringsjaar 

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico? 

Ja, je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Je betaalt geen eigen risico. 

Waar kun je terecht? 

Je gaat naar een therapeut die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie voor Dieren (NVFD). Deze aangesloten dierenfysiotherapeut heeft een certificaat voor het geven van hydrotherapie. Je krijgt alleen een vergoeding na doorverwijzing door de dierenarts.  

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.