Vergoeding voor gedragstherapie voor je huisdier

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het beter begrijpen en veranderen van het ongewenste gedrag van je huisdier? En ben je hiervoor doorverwezen naar een gedragstherapeut? Dan wil je vast weten welke vergoedingen bij OHRA gelden voor gedragstherapie. 

Wat is gedragstherapie voor huisdieren? 

Stel je huisdier gedraagt zich niet zoals je wilt. En hij veroorzaakt regelmatig overlast voor jezelf of voor anderen. Of hij lijdt hieronder. Dan noemen we dit een gedragsprobleem. Voorbeelden hiervan zijn agressief gedrag naar mensen of soortgenoten, niet alleen thuis kunnen blijven of onzindelijkheid. Een gedragstherapeut kan hier vaak iets aan doen.  

Vergoedt het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top gedragstherapie voor huisdieren? 

Met de ziektekostenpakketten Basis, Plus en Top krijg je geen vergoeding voor gedragstherapie. Als de dierenarts medicatie voor een gedragsprobleem voorschrijft, wordt dit wel vergoed.  

Vergoedt de extra dekking 'Aanvullend' gedragstherapie? 

Heb je de naast het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top ook de extra dekking 'Aanvullend' afgesloten? Dan ontvang je een vergoeding:

  • Basisdekking met 'Aanvullend': maximaal €150,- per verzekeringsjaar
  • Plusdekking met 'Aanvullend': maximaal € 200,- per verzekeringsjaar 
  • Topdekking met 'Aanvullend': maximaal € 250,- per verzekeringsjaar 

Let op: je ontvangt deze vergoeding alleen als je een doorverwijzing hebt van je dierenarts én de behandelaar is gedragstherapeut en aangesloten bij keurmerk DierbaarStichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD)Dierenwelzijn keurmerkNederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH) of de behandelaar is dierenarts en werkzaam bij de Gedragskliniek van de Universiteits Kliniek Gezelschapsdieren. Eventuele hulpmiddelen worden niet vergoed.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.