Vergoeding voor gedragstherapie voor je huisdier

Vertoont jouw huisdier regelmatig ongewenst gedrag? En ben je hiervoor doorverwezen naar een gedragstherapeut? Dan wil je vast weten of gedragstherapie wordt vergoed door de OHRA Huisdierenverzekering. 

Wat is gedragstherapie voor huisdieren? 

Stel je huisdier gedraagt zich niet zoals je wilt. En hij veroorzaakt regelmatig overlast voor jezelf of voor anderen. Of hij lijdt hieronder. Dan noemen we dit een gedragsprobleem. Voorbeelden hiervan zijn agressief gedrag naar mensen of soortgenoten, niet alleen thuis kunnen blijven of onzindelijkheid. Een gedragstherapeut kan hier vaak iets aan doen.  

Vergoedt het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top gedragstherapie voor huisdieren? 

Met de ziektekostenpakketten Basis, Plus en Top krijg je geen vergoeding voor gedragstherapie. Als de dierenarts medicatie voor een gedragsprobleem voorschrijft, wordt dit wel vergoed.  

Vergoedt de extra dekking 'Aanvullend' gedragstherapie? 

Heb je de naast het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top ook de extra dekking 'Aanvullende therapiën' afgesloten? Dan ontvang je een vergoeding, mits het gedragsprobleem is geconstateerd door een dierenarts en je ervoor doorverwezen wordt naar een therapeut. Hoeveel dat precies is, vind je terug in de vergoedingenwijzer. 

Let op: je ontvangt deze vergoeding alleen als je een doorverwijzing hebt van je dierenarts én de behandelaar is gedragstherapeut en aangesloten bij keurmerk DierbaarStichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD)Dierenwelzijn keurmerkNederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH) of de behandelaar is dierenarts en werkzaam bij de Gedragskliniek van de Universiteits Kliniek Gezelschapsdieren. Eventuele hulpmiddelen worden niet vergoed.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.