Vergoeding voor gedragstherapie voor je huisdier

Heeft je huisdier een gedragsprobleem en veroorzaakt hij regelmatig overlast? Dan kan gedragstherapie helpen. Welke vergoeding biedt OHRA voor gedragstherapie?

Wat is Gedragstherapie voor huisdieren? 

Stel je huisdier gedraagt zich niet zoals je wilt. En hij veroorzaakt regelmatig overlast voor jezelf of voor anderen. Of hij lijdt hieronder. Dan noemen we dit een gedragsprobleem. Voorbeelden hiervan zijn agressief gedrag naar mensen of soortgenoten, niet alleen thuis kunnen blijven of onzindelijkheid. Een gedragstherapeut kan hier vaak iets aan doen.  

Vergoedt de basismodule Ziektekosten gedragstherapie voor huisdieren? 

De basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor gedragstherapie. Deze module vergoedt wel medicatie voor een gedragsprobleem als de dierenarts dit voorschrijft.  

Wat vergoedt de module Aanvullend voor gedragstherapie? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Dan ontvang je een vergoeding. Je ontvangt deze vergoeding alleen als je gedragstherapeut aangesloten is bij DibevoStichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD) of het Martin Gaus Welzijnskeurmerk. Ook heb je een doorverwijzing nodig van je dierenarts. 

  • Met een Basisdekking is de vergoeding maximaal €150,- per verzekeringsjaar
  • Met een Plusdekking is de vergoeding maximaal € 200,- per verzekeringsjaar 
  • Met een Topdekking is de vergoeding maximaal € 250,- per verzekeringsjaar 

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Waar ga je naartoe voor gedragstherapie voor je huisdier? 

Voor gedragstherapie voor je huisdier, kun je naar een gedragstherapeut die is aangesloten bij de Stichting Certipet of SPPD. De behandeling vergoeden we alleen na doorverwijzing door de dierenarts. 

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.