Vergoeding voor echo bij je huisdier

Echoscopie is een techniek die organen zichtbaar maakt zonder straling. Bijvoorbeeld om diagnoses te stellen. Het voordeel van deze techniek is dat het pijnvrij is voor je huisdier. Welke vergoedingen biedt OHRA voor een echo?

Wat is echoscopie bij je huisdier?

Echoscopie is een techniek om organen zonder straling zichtbaar te maken. Deze pijnvrije techniek maakt gebruik van geluidsgolven. Hiermee stelt een dierenarts een diagnose vast. Maar hij kan zo ook de hartfunctie bekijken of scans maken. Een echo kan een dierenarts ook helpen om zich beter voor te bereiden op een operatie.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten een echo bij je huisdier?

Gebruikt je dierenarts een echo om vast te stellen of je huisdier ziek is of een aandoening heeft? Dan krijg je een vergoeding uit de basismodule Ziektekosten.

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Daarnaast geldt het eigen risico als dat nog van toepassing is voor betreffende verzekeringsjaar. Je betaalt dit dus niet voor elke declaratie.

Waar kun je terecht voor een echoscopie bij je huisdier?

Je dierenarts doet zelf een echo of hij kan je doorverwijzen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.