Vergoeding voor chiropractie bij je huisdier

Chiropractie is een vorm van manuele therapie. Met deze therapie behandelt een specialist nek- en rugproblemen en meestal ook kreupelheid bij je huisdier. Welke vergoedingen heeft OHRA voor chiropractie behandelingen?

Wat is chiropractie voor je huisdier?

Chiropractie behandelt bewegingsbeperkingen in gewrichten, en dan met name van de wervelkolom. Bewegingsbeperkingen kunnen een beknelling van zenuwen veroorzaken. Chiropractie is een diervriendelijke vorm van manuele therapie. Het behandelt diverse nek- en rugproblemen en de meeste kreupelheden bij je hond of kat. 

Vergoedt de basismodule Ziektekosten chiropractie?

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor chiropractie bij je huisdier. 

Wat vergoedt de module Aanvullend?

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Afhankelijk van je gekozen dekking ontvang je dan een vergoeding voor deze kosten. Hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar met een Basis-, Plus- of een Topdekking.

Behandeling Vergoeding Basisdekking Vergoeding Plusdekking Vergoeding Topdekking
Chiropractie € 150,- € 200,- € 250,-
 

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.

Betaal je een eigen bijdrage en eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Waar kun je terecht voor chiropractie voor je hond of kat?

Voor chiropractie ga je naar je dierenarts of een specialist. 

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.