Vergoeding voor chemotherapie bij je huisdier

Chemotherapie kan de kwaliteit van leven van je huisdier verlengen of verbeteren. Welke vergoedingen heeft OHRA voor chemotherapie voor je huisdier?

Wat is chemotherapie voor je huisdier? 

Chemotherapie (chemo) houdt veel verschillende soorten kanker klein. Het belangrijkste doel van chemotherapie is om de kwaliteit van leven van je huisdier vast te houden. Of te verbeteren. Chemo kan het leven van je huisdier verlengen doordat het de ziekte stabiliseert, vermindert of vernietigt.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten chemotherapie? 

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor chemotherapie.

Welke vergoeding krijg je met de module Aanvullend? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Afhankelijk van je gekozen dekking ontvang je dan een vergoeding voor deze kosten. Hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar met een Plus- of een Topdekking. 

Behandeling Vergoeding Basisdekking Vergoeding Plusdekking Vergoeding Topdekking
Chemotherapie 50% van de kosten 50% van de kosten 100% van de kosten
 

Let op! Over deze vergoeding betaal je nog je eigen bijdrage.

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.  

Betaal je een eigen bijdrage of eigen risico?

Je betaalt een eigen bijdrage van 20%. Deze bijdrage trekken wij van je vergoeding af. Stel dat de vergoeding van je kosten 100% is omdat je een Topdekking hebt, dan trekken wij hier 20% eigen bijdrage vanaf. Je betaalt geen eigen risico. 

Heb je vooraf toestemming nodig?

Verwacht jij of je dierenarts dat de totale kosten van een behandeling meer dan € 750,- zijn? Vraag dan voordat de behandeling start, eerst toestemming via onze klantenservice. Of laat je dierenarts of specialist dat voor je doen.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.