Vergoeding voor chemotherapie bij je huisdier

Chemotherapie kan de kwaliteit van leven van je huisdier verlengen of verbeteren. Je leest hier welke vergoedingen OHRA kan bieden voor chemotherapie voor je huisdier.

Wat is chemotherapie voor je huisdier? 

Chemotherapie (chemo) houdt veel verschillende soorten kanker klein. Het belangrijkste doel van chemotherapie is om de kwaliteit van leven van je huisdier vast te houden. Of te verbeteren. Chemo kan het leven van je huisdier verlengen doordat het de ziekte stabiliseert, vermindert of vernietigt.

Vergoedt de basismodule Ziektekosten chemotherapie? 

Nee, de basismodule Ziektekosten vergoedt niet de kosten voor chemotherapie.

Welke vergoeding krijg je met de module Aanvullend? 

Binnen de module Ziektekosten kun je kiezen voor een Basis-, Plus- of Topdekking. Heb je de extra module Aanvullend ook afgesloten (samen met de module Sterilisatie/Castratie*)? Afhankelijk van je gekozen dekking ontvang je dan een vergoeding voor deze kosten. Hieronder zie je de maximale vergoedingen per verzekeringsjaar met een Plus- of een Topdekking. 

Behandeling Vergoeding Basisdekking Vergoeding Plusdekking Vergoeding Topdekking
Chemotherapie 50% van de kosten 50% van de kosten 100% van de kosten
 

* De extra module Aanvullend kun je alleen afsluiten in combinatie met de module Sterilisatie/Castratie.  

Eigen bijdrage en eigen risico

Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.