Vergoeding voor artrose bij je huisdier

Het kan zijn dat je huisdier last heeft van artrose. Artrose is een gewrichtsaandoening, waarbij gewrichten slijten en steeds minder soepel bewegen. Vaak veroorzaakt een onderliggende aandoening, zoals een heup- of elleboogprobleem, artrose. Soms is de oorzaak onbekend. Welke vergoedingen biedt OHRA voor artrose bij huisdieren?

Wat is artrose? 

Heeft je hond of kat last van artrose? Dan werken de gewrichten van je huisdier niet zo goed meer. Dat komt doordat het kraakbeen - een belangrijk onderdeel van het gewricht - langzaam slijt. Artrose zorgt ervoor dat gewrichten steeds minder soepel bewegen en dat je huisdier bijvoorbeeld veel pijn heeft, mank loopt of moeite heeft met opstaan. De dierenarts doet niet alleen uitgebreid lichamelijk onderzoek, maar maakt meestal ook röntgenfoto's om de diagnose vast te stellen. Ook bepaalt de dierenarts aan de hand van foto's hoe erg de artrose is. Voor artrose zijn verschillende behandelingen mogelijk om de klachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Pijnstillers en/of ontstekingsremmers
  • Beweegadvies (je huisdier is minder actief door de pijn, maar regelmatige - niet belastende - beweging is juist belangrijk bij artrose)
  • Fysiotherapie en/of hydrotherapie
  • Lasertherapie
  • Voedingssupplementen en/of speciaal dieetvoer voor gewichtsproblemen
  • Soms wordt een operatie geadviseerd
  • Behandeling met lichaamseigen cellen, zoals ACP/IRAP of stamcellen 

Vergoeding bij artrose

Vanuit de basisdekking Ziektekosten worden consult (inclusief uitgebreid lichamelijk onderzoek), röntgenfoto's, pijnstillers en onstekingsremmers en een eventuele operatie (deels) vergoed. Voor bepaalde vergoedingen geldt een maximale vergoeding per jaar. Ook is er een totaal maximaal te vergoeden bedrag, afhankelijk van het gekozen pakket. Voor de basisdekking Ziektekosten geldt altijd een eigen risico van €30 voor een kat of €50 voor een hond per verzekeringsjaar. Meer informatie vind je in de polisvoorwaarden. Fysiotherapie, hydrotherapie en lastertherapie worden vergoed vanuit de extra dekking Aanvullend als je die hebt afgesloten. Dieetvoer, voedingssupplementen en behandeling met lichaamseigen cellen worden niet vergoed.

Waar kun je terecht voor artrose bij je huisdier? 

Voor artrose bij je huisdier kun je terecht bij de dierenarts. 

Goed om te weten

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.