4 leuke uitjes met de hond

Als echte dierenvriend plan je graag leuke uitjes met je hond. Een balletje gooien, lekker fietsen, kunstjes oefenen en ook jullie favoriete wandelroute blijft een fijn uitstapje. Toch wil je misschien een keer wat anders doen met je hond. Er zijn veel leuke uitjes te bedenken; rustig en actief. Net waar jullie zin in hebben en wat bij jullie past. Ter inspiratie delen we 4 leuke uitjes met je hond.

1. Zwemmen met je hond

Je hond laten zwemmen is leuk en heel gezond. Bewegen in het water zonder zware belasting is namelijk goed voor je hond z’n lijf. Zoek wel van te voren uit of zwemmen bij jouw hond past. Niet elk hondenras is hiervoor geschikt. De Engelse bulldog gaat met zijn mollige postuur en korte pootjes bijvoorbeeld al snel kopje onder. Een labrador is juist wel een echte waterrat. Met warme temperaturen is zwemmen voor je hond een heerlijke manier om even af te koelen. Ga je naar een recreatieplas? Check dan of het water schoon en veilig is. Het is gevaarlijk om je hond in blauwalg of legionella te laten zwemmen. Ga je naar het strand? Zoek eerst uit of je je hond los mag laten lopen. Soms is het alleen op bepaalde plekken toegestaan. Ook een aanrader: rond het einde van het seizoen met je hond naar een zwembad gaan. Veel zwembaden organiseren rond eind augustus of begin september een zwemdag voor honden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij De Meene in Ruurlo, Het Hessenbad in Hoog-Keppel, De Papiermolen in Groningen of Het Ottenbad in Eindhoven. Maar er zijn nog veel meer plekken! En wist je dat het Staatsbosbeheer in het Purmerbos in Noord-Holland een speciaal hondenzwembad heeft aangelegd? Een perfecte plek om met je hond te gaan zwemmen. Is jouw hond echt dol op water en is zwemmen een fluitje van een cent? Dan nog een laatste tip voor een leuk uitje met veel waterplezier: samen suppen! Zorg wel dat je het suppen eerst zelf onder controle hebt en daarna pas met je hond gaat doen.  

2. Naar de speeltuin met je hond

Zoek je een actief uitje met je hond, maar niet per se in het water? Probeer dan eens een hondenspeeltuin. Je hond kan er helemaal los gaan op verschillende speeltoestellen, samen met andere honden. Rennen, stoeien en dollen. Je vindt de hondenspeeltuinen op meerdere plekken in het land. Bijvoorbeeld Bello in Rotterdam, De vrolijke viervoeter in Deventer of Fikkie in Nijmegen. En voor jou als baasje ook zeker geen straf, je kunt gezellig meedoen of aan de zijlijn van het vrolijke spektakel genieten met een kop koffie. 

3. Uit eten met je hond

Romantisch uit eten kan tegenwoordig ook samen met je hond. Steeds meer restaurants hebben een speciale hondenmenukaart waar je viervoeter meteen van gaat watertanden. Zo vind je op de kaart van restaurant N°15 in Hoog Soeren onder andere snuffelbier en blafpatat. Ook in Vaassen kun je op date met je hond in restaurant ’t Koetshuis. Op deze hondenmenukaart vind je bijvoorbeeld patat woef, likje blaf en dog chocolade. Beide restaurants liggen in prachtige bossen, waar je voor of na je maaltijd heerlijk samen een frisse neus kunt halen. Twee uitjes met je hond in één dus. 

4. Een massage voor je hond

Ontspanning is ook voor honden belangrijk. Overweeg daarom eens een hondenmassage. Lekker kroelen, daar is elke hond dol op! Een massage brengt je hond in balans, neemt spanningen weg en kan helpen bij het herstel of voorkomen van kwaaltjes. Er zijn veel plekken te vinden waar je een hondenmassage kunt boeken. Ook leuk: doe een workshop en krijg zelf de basistechniek van een hondenmassage onder de knie. Zo kun je jouw maatje ook thuis laten genieten van een heerlijk ontspanningsmoment. En dat geeft jou als baasje ook veel rust! 

Krijgt je hond een ongelukje?

Krijgt je hond tijdens een uitje een ongelukje? Dan is het een geruststellend idee dat je met de OHRA Hondenverzekering voor de meeste medische kosten verzekerd bent. Met de juiste zorg is jouw viervoeter er sneller bovenop, zodat jullie weer kunnen genieten van mooie uitjes samen! Kies zelf hoeveel zekerheid je wilt.

Met je hond op pad

Naar de camping met je hond

Gaat je hond mee kamperen? Gezellig! Wel fijn om even op deze dingen te letten.

Je hond mee op vakantie

Gezellig! 5 dingen waar je aan moet denken als je hond meegaat op vakantie.

Erop uit met je hond!

Heb je die ene wandeling nou wel gezien? Hierbij 4 activiteiten die je óók kunt doen met je hond!