Naar de camping met je hond

Naar de camping met je hond is heel goed mogelijk én heel gezellig. Honden zijn op veel campings in Europa namelijk gewoon welkom. Wel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Want hoe weet je bijvoorbeeld of een camping geschikt is? Zijn honden ook in het hoogseizoen welkom? Kan je hond goed omgaan met andere honden? We vertellen je graag waar je op moet letten als je naar de camping met je hond wilt. 

Zoek een geschikte camping voor je hond

Honden zijn niet op alle campings toegestaan. Zorg dat je van tevoren goed onderzoek doet naar campings waar honden welkom zijn. Ga ook na wat je zelf belangrijk vindt. Moet er een zwemmogelijkheid zijn? Wil je veel kunnen wandelen vanaf de camping? Wil je je hond los laten lopen bij de tent? Loslopende honden zijn niet op elke camping toegestaan. Als je hond niet gewend is om veel aangelijnd te zijn, dan is een camping waar dit verplicht is misschien niet zo’n goed idee. 

Is jouw hond geschikt voor de camping? 

Misschien wel het belangrijkste om te bepalen: is jouw hond geschikt voor de camping? Als je hond bijvoorbeeld ’s nachts veel blaft of niet zo goed kan opschieten met andere honden, is het misschien niet zo’n goed idee om met je hond naar de camping te gaan. Twijfel je? Probeer het eens uit met een ‘test-kampeervakantie’. Ga eerst één nachtje op een camping staan met je hond. Of laat je hond in de tuin wennen aan een tent. Misschien heb je wel een caravan voor de deur staan; hier kun je ook een testnachtje in doorbrengen. Gelukkig kun je de meeste honden veel aanleren; dus ook kamperen. 

Wat neem je mee naar de camping voor je hond?

Met je hond naar de camping betekent een hoop extra spullen meenemen. Natuurlijk een mand, voer- en drinkbak en speeltjes. Wil je je hond snel thuis laten voelen op de camping? Neem dan iets vertrouwds van huis mee, bijvoorbeeld zijn favoriete kleedje. Neem ook genoeg voer mee. Geef je je hond normaal gesproken vers vlees? Houd er dan rekening mee dat je hier misschien een alternatief voor moet verzinnen. Pak ook een aantal extra handdoeken in als je met je hond wilt zwemmen. Wat tot slot echt niet mag ontbreken is een grondpen. Aan deze pen kun je een lange lijn vastmaken. Zo kan je hond lekker ronddwalen rond julllie parkeerplek, zonder dat hij te ver weg kan lopen. 

Laat je plan op zijn beloop

Je kunt je campingavontuur met je hond nooit helemaal plannen. Soms helpt het om het meer los te laten. Vaak zijn honden wel welkom op een camping, ook al staat op de website van niet. Ook vind je ter plekke soms meer campings dan in campingboeken of op internet staat. Dat zijn vaak de pareltjes uit het gebied en meestal mag je hond gewoon mee!

Boek een georganiseerde kampeerreis met je hond

Vind je het toch spannend om alleen met je hond te kamperen? Er bestaan reisorganisaties waar je een georganiseerd kampeervakantie met je hond kunt boeken. Je reist dan vaak in kleine groepen en er is op de camping veel aandacht voor het welzijn van je hond. Een leuke manier om je hond te laten kennismaken met kamperen. Online vind je genoeg reisaanbieders.

Overtuigd? Naar de camping met je hond is hartstikke leuk! Jij en je hond hebben vast een fijne vakantie samen. Ga je op autovakantie? Lees dan onze tips om je hond veilig in de auto te vervoeren. Veel plezier! 

Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.

Met je hond op pad

Naar de camping met je hond

Gaat je hond mee kamperen? Gezellig! Wel fijn om even op deze dingen te letten.

Je hond mee op vakantie

Gezellig! 5 dingen waar je aan moet denken als je hond meegaat op vakantie.

Erop uit met je hond!

Heb je die ene wandeling nou wel gezien? Hierbij 4 activiteiten die je óók kunt doen met je hond!