Een reisverzekering voor je hond afsluiten? Zo zit het.

Wil je op vakantie naar het buitenland en denk je er aan om je hond mee te nemen? Dat kan natuurlijk; gezellig samen op avontuur en nieuwe plaatsen verkennen! Maar wat als je hond tijdens de vakantie een vervelende infectie oploopt of misschien wel wordt aangereden? Dan kun je voor hoge kosten of vervelende situaties komen te staan. Een reisverzekering voor honden bestaat niet, maar met een huisdierenverzekering of je eigen reisverzekering kun je je hond toch verzekeren voor medische kosten op vakantie in het buitenland. We vertellen je er graag meer over.

Waarom je hond verzekeren op reis?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weet iedereen. Maar op vakantie is die kans net even iets groter. Je hond is in een omgeving die hij niet goed kent, er zijn misschien gevaarlijke planten of insecten, het klimaat is misschien anders en de kans op infecties is vaak ook groter. Je hond kan zomaar acuut medische hulp nodig hebben van een dierenarts. Een behandeling kan dan niet wachten totdat jullie terug zijn in Nederland. Je kunt je hond verzekeren voor je reis via je eigen reisverzekering of via een huisdierenverzekering.

Je hond verzekeren via je reisverzekering

Heb je zelf een reisverzekering? Dan kun je deze vaak aanvullen met een extra dekking voor medische kosten. Hiermee ben je verzekerd voor kosten voor medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland en is je hond bij sommige reisverzekeraars ook meeverzekerd. Check dus of jouw reisverzekering deze kosten vergoedt, of dat je hier misschien een extra dekking voor af kunt sluiten. Houd er wel rekening mee dat de medische kosten vaak alleen vergoed worden als de klachten bij je hond pas tijdens je reis of op je vakantie ontstaan.

Je hond verzekeren via een huisdierenverzekering

Heb je een huisdierenverzekering of hondenverzekering? Dan kun je bij deze verzekeringen ook vaak een aanvullende dekking afsluiten voor reizen. Heeft je hond dan medisch noodzakelijke hulp nodig in het buitenland, dan worden die kosten tot een bepaald bedrag per verzekeringsjaar vergoed. Zo is in ieder geval een groot gedeelte van de medische kosten gedekt. Ook hier geldt dat alleen de kosten voor acuut medische zorg worden vergoed, als de klachten bij je hond pas tijdens je reis of op vakantie ontstaan.

Geen verzekering voor je hond? Maak wel een potje

Sluit je liever geen verzekering of extra dekking voor je hond af als je met hem op reis gaat? Dat kan natuurlijk, want een verzekering voor je hond is niet verplicht. De keuze hangt vooral af van het financiële risico dat je durft te nemen, want de kosten voor medische behandelingen (in het buitenland) voor je hond kunnen echt behoorlijk oplopen. Heb jij een spaarpot voor je hond? Dan kun je onverwachte medische kosten op reis misschien zelf betalen. Kijk dus wat voor jou haalbaar is, voordat je op vakantie gaat. 

Meer weten?

Ook met OHRA kun je je hond verzekerd mee op reis nemen. Via onze reisverzekering met de extra dekking Medische kosten bijvoorbeeld. Maar ook via onze hondenverzekering met de extra dekking Reis. Je hond is dan zowel in Nederland als op vakantie in het buitenland altijd goed verzekerd voor medische zorg. Wel zo’n fijn idee!

En wist je dat... Je hond ook op de aanvullende dekking 'Schade Inzittenden' van de OHRA Autoverzekering is meeverzekerd? Je ontvangt met deze dekking onder andere een vergoeding als je hond bij een ongeval met de auto ernstig gewond raakt of zelfs overlijdt. Je hond moet dan wel zo veilig mogelijk vervoerd worden.

Vakantievoorbereidingen

Een hondenpaspoort

Gaat je hond mee op vakantie? Leuk! Heb je wel gedacht aan een hondenpaspoort?

Een pension voor je hond

Een pension voor je hond kiezen? Check en regel dan van tevoren even deze dingen.

Reisverzekering voor je hond?

Stel, er gebeurt wat met je hond op vakantie. Dan wil je wel een verzekering hebben. Hoe zit dit?