OHRA PhysiApp: online fysiotherapie

Nooit meer rennen door de regen om je fysiotherapie-afspraak te halen. Met PhysiApp doe je je fysio-oefeningen lekker thuis. Op de bank. Aan de keukentafel. Waar jij wil. Van persoonlijke oefeningen tot contact met je fysiotherapeut.

Direct meedoen? 

Meedoen is heel simpel. Doorloop de 3 stappen:

Stap 1. Download de OHRA PhysiApp

Ga naar Google Play of de App Store en download de OHRA PhysiApp. 

Let op:

download de OHRA PhysiApp waarvan je hieronder de afbeelding ziet:

Stap 2. Kies voor 'Doorloop de check'

Met een korte online check wordt direct duidelijk of je gebruik kunt maken van online fysiotherapie. Goed om te weten: OHRA krijgt niets te zien van de resultaten van deze check. Je privacy is dus gewaarborgd.

Stap 3. volg het advies van de check op

 1. Je kunt direct aan de slag met PhysiApp
  Dat is mooi! Je kunt direct een afspraak voor een videoconsult plannen met een YorBody fysiotherapeut. De app geeft je direct al een aantal standaard online oefeningen. Dat geeft je vast een beeld hoe online fysiotherapie werkt. Maar we gaan verder:
  - Voor jouw persoonlijke online programma, specifiek gericht op jouw klachten, kies je rechtsboven voor ‘Therapeut’.
  - Kies de YorBody fysiotherapeut waarmee jij het online programma wil doorlopen. Zit er geen YorBody fysiotherapeut bij jou in de buurt? Geen probleem: je kunt iedere therapeut kiezen, al zit deze aan de andere kant van het land. Je volgt je behandelingen immers online, dus afstand is geen enkel probleem!
 2. Neem contact op met de online fysiotherapeut
  In dit geval is er meer achtergrondinformatie over je klachten nodig. Door contact op te nemen met de online fysiotherapeut kun je je klachten uitgebreider bespreken. Mogelijk kun je daarna aan de slag met online fysiotherapie met PhysiApp. Of je krijgt het advies om een afspraak te maken met je huisarts of fysiotherapeut voor een praktijkafspraak op locatie
 3. Neem contact op met je huisarts of fysiotherapeut voor een afspraak in de praktijk
  In dit geval is je aandoening helaas niet te behandelen met online fysiotherapie. Mogelijk kan je huisarts je verder helpen. Of kun je een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt maken voor een bezoek in zijn of haar praktijk. Mogelijk kun je in overleg met je fysiotherapeut de behandeling in de praktijk wel ondersteunen met PhysiApp

En... het is helemaal gratis!

Omdat wij graag willen testen hoe onze klanten online fysiotherapie via PhysiApp ervaren, bieden we dit in 2021 gratis aan. En als we zeggen gratis, dan bedoelen we ook gratis:

 • Je hebt géén aanvullende verzekering nodig. Ook als je alleen een basisverzekering hebt kun je gebruik maken van online fysiotherapie met PhysiApp. Zolang je klacht maar geschikt is voor online behandeling
 • Je online fysiotherapie behandelingen worden niet afgetrokken van je eventuele maximale aantal fysiotherapiebehandelingen waar je met jouw dekking recht op hebt
 • Je betaalt géén eigen risico of eigen bijdrage

In 2021 mag je één online behandeltraject met jouw persoonlijke oefeningen helemaal gratis volgen. De standaard online oefenprogramma’s kun je zo vaak doorlopen als je wil. Deze zijn altijd gratis beschikbaar.

Zijn je klachten helaas niet geschikt om te behandelen met online fysiotherapie via PhysiApp? En ga je voor je behandelingen naar de praktijk van de fysiotherapeut bij jou in de buurt? Dan gelden de normale voorwaarden voor je vergoeding.

We willen graag je mening weten

Heb je gebruik gemaakt van PhysiApp? Dan willen wij graag weten hoe je dit ervaren hebt. Daarom is het mogelijk dat we je achteraf uitnodigen om een paar online vragen te beantwoorden. Natuurlijk hoeven wij niet te weten voor welke klachten je het online behandeltraject doorlopen hebt. We willen alleen graag weten wat jij vindt van deze nieuwe manier van contact met de fysiotherapeut. Net als met de korte online check is je privacy volledig gewaarborgd.

Problemen met aanmelden?

Neem dan contact met ons op via de mail.
Geef in je mail aan dat het gaat om de aanmeldproblemen voor PhysiApp van OHRA en dat je een verzekerde bent van OHRA.