Zorgeloos slenteren tijdens je stedentrip

Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, met een vriend of je gezin, je kunt de doorlopende reisverzekering aanpassen aan je stedentrip. Goed verzekerd zijn in een nieuwe stad is wel zo relaxed. Want je kijkt liever rustig rond dan dat je krampachtig je tas in de gaten moet houden, toch? Wil je niet teveel betalen voor je verzekering en toch helemaal voorbereid zijn op onverwachtse kosten van diefstal of ongelukjes, check dan je reisverzekering op de 3 onderstaande punten.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Met wie je reist kan invloed hebben op de hoogte van je premie. Woon je bijvoorbeeld samen of heb je een gezin? Dan is het vaak voordeliger om samen één doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook al ga je niet samen op reis, je bent ook los van elkaar prima verzekerd. Check hierbij wel de hoogte van je bagagevergoeding. Als je allebei waardevolle apparatuur meeneemt is het misschien handiger om een eigen verzekering af te sluiten.

Wordt het Rome of New York?

Voor een korte stedentrip blijf je vaak binnen de Europese grenzen. Aan Europadekking heb je dan genoeg. En onder Europadekking vallen de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en de Noord-Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. In Nederland verzekert een doorlopende reisverzekering trouwens ook je verblijf vanaf 1 overnachting. Met New York of Dubai als bestemming heb je natuurlijk wel werelddekking nodig. Kijk of je bij je verzekeraar zelf het dekkingsgebied van je doorlopende reisverzekering kunt aanpassen.

Welke extra’s heb je echt nodig?

Je kunt je reisverzekering zien als een aanvulling op je zorg-, auto-, aansprakelijkheids- en inboedelverzekering. Zo zijn je spullen (bagage) ook verzekerd als je buiten je huis bent. En zak je per ongeluk door het hotelbed? Dan vergoedt de verzekeraar de schade aan je vakantieverblijf.

Kun jij iets besparen?

Heb je echt je wintersportdekking nodig in Barcelona? Kijk daarom eens of de dekking van je reisverzekering past bij jouw weekendje weg. Wie weet kun je besparen op je premie. Zo houd je extra geld over voor je stedentrip!

Ook interessant voor jou

Vliegen met alleen handbagage?

Dit mag je meenemen.

Negatief reisadvies

Wat nu?

Medische zorg in het buitenland

Zo zit het met je zorgverzekering.