Mag jouw auto een dagje mee met de buurvrouw?

Er zijn vast dagen dat je je auto niet gebruikt. Omdat je niet iedere dag met de auto naar je werk hoeft of omdat je op vakantie bent met het vliegtuig of de trein. Dan staat je auto maar te staan voor je huis. Terwijl je buurvrouw hem misschien goed zou kunnen gebruiken om haar dochter te verhuizen die op kamers gaat. Toch aarzelen veel mensen als het gaat om het uitlenen van hun auto. Maar dat is niet nodig!

Auto uitlenen zonder risico's

Als je je auto uitleent op dagen dat jij hem niet gebruikt, maak je een ander superblij. Maar niet alleen degene die jouw auto leent is blij. Jijzelf ook. Want hoe fijn is het om een ander te helpen? Zeker als je weet dat daar geen risico’s aan vastzitten.

Schade aan uitgeleende auto

Normaal gesproken gaat alles goed met je auto. Maar stel dat je pech hebt. Of eigenlijk: stel dat degene die jouw auto leent pech heeft en bij het parkeren een paaltje raakt. Je wilt niet denken aan de financiële gevolgen die dat met zich meebrengt. Omdat je voor het herstellen van de schade je eigen risico moet aanspreken. Of omdat het je schadevrije jaren kost. Spookscenario’s die gelukkig gemakkelijk te voorkomen zijn. Want degene die jouw auto leent, kan heel eenvoudig een leenautoverzekering afsluiten. Alleen voor de dag of dagen dat hij of zij jouw auto leent.

De leenautoverzekering maakt lenen voor iedereen leuk

De OHRA Leenautoverzekering is een tijdelijke verzekering. Je sluit hem snel en eenvoudig af. Dat kan zelfs nog op de dag dat je de auto leent. Ben jij degene die de auto uitleent? Dan kun jij ook zelf de leenautoverzekering afsluiten. Mocht er schade ontstaan die jouw eigen verzekering niet dekt, dan vergoedt de OHRA Leenautoverzekering die schade. Ook het eigen risico betaalt de OHRA Leenautoverzekering. En wordt je premie door de schade hoger, dan lost de leenautoverzekering de financiële gevolgen voor je op. Dus, je auto meegeven aan de buurvrouw? Met de OHRA Leenautoverzekering doe je het graag.

Ook interessant voor jou

10 tips om benzine te besparen

De brandstofprijzen blijven hoog. Gelukkig zijn er manieren om zuiniger te rijden.

Groene kaart. Verplicht of niet?

Lees waar je deze nog nodig hebt.

Eropuit met een geleende auto

De leukste minivakanties!