Mag jouw auto een dagje mee met de buurman?

Er zijn vast dagen dat je je auto niet gebruikt. Omdat je parttime werkt bijvoorbeeld of omdat je op vakantie bent met het vliegtuig. Dan staat je auto maar te staan voor je huis. Terwijl je buurman hem misschien goed zou kunnen gebruiken om zijn dochter te verhuizen die op kamers gaat. Toch aarzelen veel mensen als het gaat om het uitlenen van hun auto. Maar dat is niet nodig!

1 auto, plezier voor 2

Als je je auto uitleent op dagen dat jij hem niet gebruikt, maak je een ander superblij. Bijvoorbeeld je zus die graag een vriendin in Friesland wil bezoeken. Of je vriend die een gave dj-set wil ophalen, die hij op marktplaats heeft gevonden. Maar niet alleen degene die jouw auto leent is blij. Jijzelf ook. Want hoe leuk is het om een ander te helpen? Zeker als je weet dat daar geen risico’s aan vastzitten.

Maar wat als je auto terugkomt met een deuk erin?

Normaal gesproken gaat alles goed met je auto. Maar stel dat je pech hebt. Of eigenlijk: stel dat degene die jouw auto leent pech heeft en dat Amsterdammertje raakt als hij aan de gracht parkeert. Je wilt niet denken aan de financiële gevolgen die dat met zich meebrengt. Voor het uitdeuken bijvoorbeeld. Of omdat je je eigen risico moet aanspreken. En voor je opgebouwde schadevrije jaren. Spookscenario’s die gelukkig gemakkelijk te voorkomen zijn. Want degene die jouw auto leent, kan sinds kort heel eenvoudig een verzekering afsluiten. Alleen voor de dag of dagen dat hij jouw auto leent.

De leenautoverzekering maakt lenen voor iedereen leuk

Heb je al gehoord van de OHRA Leenautoverzekering? Dat is een tijdelijke leenautoverzekering. Je sluit hem snel en eenvoudig af. Dat kan zelfs nog op de dag dat je de auto leent. Leen jij je auto uit? Dan kun jij ook zelf de leenautoverzekering afsluiten. Mocht er schade ontstaan die jouw eigen verzekering niet dekt, dan vergoedt de OHRA Leenautoverzekering die schade. Ook het eigen risico betaalt de OHRA Leenautoverzekering. En wordt je premie door de schade hoger, dan lost de leenautoverzekering de financiële gevolgen voor je op. Dus, je auto meegeven aan de buurman? Met de OHRA Leenautoverzekering doe je het graag.