Lees alle informatie over de verlenging van uw rechtsbijstandverzekering

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de verlenging van uw OHRA Rechtsbijstandverzekering. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Wijzigt de premie van de OHRA Rechtsbijstandverzekering?

  Ja, de premie van uw rechtsbijstandverzekering is verhoogd. De kosten voor het afhandelen van juridische claims zijn de afgelopen jaren toegenomen. Hierdoor ontkomen wij er niet aan om ook uw premie te verhogen. Zo kunnen wij u de garantie geven dat wij bij een juridisch conflict voor u klaarstaan.

 • Veranderen de polisvoorwaarden van de OHRA Rechtsbijstandverzekering?

  De polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering veranderen niet. Via Mijn OHRA kunt u altijd uw polisvoorwaarden downloaden.

 • Waarom incasseert OHRA een andere maandpremie dan in de e-mail/brief staat?

  Door afrondingsverschillen kan de huidige premie die we in de e-mail/brief noemen een paar centen afwijken van het bedrag dat wij via automatische incasso van uw rekening afschrijven. Wij werken er hard aan om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

 • Waarom verwijst OHRA mij dan naar DAS Rechtsbijstand voor juridische hulp?

  U bent bij OHRA verzekerd, maar wij verwijzen u naar DAS Rechtsbijstand om de onafhankelijkheid te kunnen waarmaken. Door de uitvoering van juridische hulp bij DAS onder te brengen, staan de belangen van u als klant voorop. Ook als u een conflict met OHRA heeft. Heeft u te maken met een conflict? Meld dit dan zo snel mogelijk aan DAS.

 • Ik heb geen auto meer. Heeft de module verkeer dan nog wel zin?

  Met de module verkeer krijgt u rechtshulp als verkeersdeelnemer, dus ook als fietser of voetganger. Daarnaast zijn alle motorrijtuigen in het gezin verzekerd, ook brom- en snorfietsen. Heeft u geen auto meer, dan is de module verkeer dus nog steeds nuttig.

 • Wat zijn externe kosten?

  De kosten van juridisch specialisten in dienst van DAS komen onbeperkt voor rekening van DAS. Dat zijn de interne kosten. Daarnaast betaalt DAS alle andere kosten die volgens DAS nodig zijn bij het verlenen van rechtsbijstand. Dat zijn de externe kosten. Deze kosten worden vergoed tot het kostenmaximum. Voorbeelden daarvan zijn:

  • griffierechten. Dit zijn de kosten die u moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechter
  • kosten van deskundigen die DAS inschakelt. Dit om bewijs te leveren of de oorzaak of hoogte van schade vast te stellen. Deskundigen zijn bijvoorbeeld advocaten of andere juristen, artsen of mediators
  • kosten van getuigen en deskundigen die door de rechter zijn opgeroepen
  • gerechtelijke kosten van de tegenpartij, als de rechter heeft bepaald dat u deze kosten moet betalen
 • Kan ik de module belasting en vermogen bijsluiten of krijg ik deze automatisch?

  De module (het onderdeel) belasting en vermogen krijgt u niet automatisch. Dit is een keuzemodule. Wilt u de module toevoegen aan uw huidige verzekering? Dat kan per direct. U kunt dit zelf regelen via Mijn OHRA. De module belasting en vermogen kan alleen toegevoegd worden als u de module consument en wonen ook heeft verzekerd.

 • Per wanneer kan ik de module inkomen laten vervallen?

  Dit kan per direct. U regelt dit zelf via Mijn OHRA. Wanneer u de module inkomen laat vervallen, kunt u vanaf dat moment geen aanspraak meer maken op juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met werk en uitkering. Conflicten in verband met pensioen vallen onder de module consument en wonen.

  Gevolgen voor uw premie

  Als u de module inkomen laat vervallen, dan gaan de premies voor de overige module(s) omhoog. Hoe meer modules u afsluit, hoe lager de premie. Als u 2 modules afsluit, ontvangt u automatisch 7,5% korting op de premie en bij 3 of 4 modules ontvangt u 15% korting op de premie. Als u nu 3 modules heeft verzekerd en u laat de module inkomen vervallen, dan daalt uw premiekorting van 15% naar 7,5% voor de overgebleven modules. Door een premieberekening te maken weet u wat u gaat betalen als u de module inkomen laat vervallen.

 • Kan ik de module inkomen toevoegen?

  Ja, dit is per direct mogelijk. U moet dan al wel de module consument en wonen hebben meeverzekerd. Wilt u de module inkomen toevoegen aan uw rechtsbijstandverzekering? U regelt dit zelf via Mijn OHRA.

 • Ik heb alleen de module verkeer verzekerd. Kan ik dan de module inkomen bijsluiten?

  Nee, dit is niet mogelijk. Als u de module inkomen wilt afsluiten, dan moet u ook de module consument en wonen hebben meeverzekerd. Wilt u de module inkomen toevoegen? Uw dekking wijzigen regelt u eenvoudig zelf via Mijn OHRA.