OHRA Kilometerteller installeren

Met de OHRA Kilometerverzekering is je auto goed verzekerd en betaal je alleen voor de kilometers die je rijdt. Die gereden kilometers houden wij automatisch bij met OHRA Kilometerteller. Hoe je zelf makkelijk de kilometerteller installeert, leggen we je graag uit.

Voordat je aan de slag gaat

Bekijk voordat je aan de slag gaat eerst de handige installatievideo. Zo zie je direct hoe makkelijk het is!

Stap voor stap installeren

Het installeren van de kilometerteller kun je eenvoudig zelf.  Lees hieronder stap voor stap wat je moet doen of bekijk onze flyer.

Stap 1 Zoek de OBD-poort in je auto

In de meeste auto’s zit een OBD-poort. OBD staat voor On Board Diagnostics. De OBD-poort is een soort stopcontact in uw auto. Een garage of autodealer gebruikt dit bijvoorbeeld om een technische storing van je auto uit te lezen. Meestal zit de OBD-poort links in de auto, naast de pedalen. Of rechts onder het stuur. Bij Franse auto’s zit de OBD-poort vaak in de middenconsole van de auto. De OBD-poort zit vaak achter een afdekklepje verstopt. (Zie tekening locaties OBD-poort).

Stap 2 Steek de kilometerteller/kabel in de OBD-poort

Als er ook een kabel bij de kilometerteller is meegeleverd dan heb je deze nodig om je kilometerteller in je auto te installeren. Is er geen kabel meegeleverd? Dan heb je voor jouw auto geen kabel nodig.

Stap 3 Druk vast totdat het lampje gaat knipperen

Druk de kilometerteller/kabel vast totdat het lampje knippert. Als het lampje op de kilometerteller groen knippert, dan heb je deze goed geïnstalleerd! 

Stap 4 Mijn kilometerverbruik

De OHRA Kilometerteller houdt automatisch het aantal kilometers bij dat je rijdt. Wil je weten hoeveel je nog kunt rijden met je bundel? Bekijk dan in de OHRA App of Mijn OHRA hoeveel kilometer je nog kunt rijden. En ben je door je bundel heen? Dan start er automatisch een nieuwe bundel. Hoe makkelijk is dat? Je hoeft hier zelf niks voor te doen. Lees meer over inzicht in je bundel en het verbruik daarvan. 

Let op! 

Installeer de kilometerteller binnen 2 weken nadat je verzekering ingaat. Doe je dit niet? Dan ben je niet verzekerd geweest. 

Installatie niet gelukt?

Lukt het toch niet helemaal om zelf de kilometerteller te installeren? Rij dan naar de dichtstbijzijnde KwikFit. Zij helpen je graag met de installatie. KwikFit is een partner van OHRA en met met 175 vestigingen in Nederland is er altijd een bij jou in de buurt. Daarnaast biedt KwikFit de volgende extra services aan jou aan: 

  • Gratis bandeninspectie: controle op bandenspanning, profiel en beschadigingen. Hiermee verklein je de kans op bandenpech en gaan je banden langer mee
  • Gratis accucheck: van alle pechgevallen is 33% door een kapotte accu. Met deze accucheck verklein je meteen de kans op een kapotte accu. 

Kilometerteller retour zenden  

Het kan zijn dat de kilometerteller niet goed werkt door een storing bijvoorbeeld. Stuur dan zo snel mogelijk de kilometerteller retour aan ons. Je stuurt gratis de kilometerteller (en bijgeleverde kabel) makkelijk terug aan ons in de bewaarde verzenddoos met retoursticker erop. 

Retouradres

OHRA Kilometerverzekering
Antwoordnummer 2270
6800 VH Arnhem