Hoe werkt Bundelz?

Bij Bundelz betaal je alleen wanneer je rijdt. Je betaalt dus niet per maand, maar per bundel van 1.000 kilometers. Nadat je een Bundelz Autoverzekering afsluit, gaat je eerste bundel in vanaf de ingangsdatum. De premie van je Bundelz verzekering betaal je via automatische incasso rond de ingangsdatum van je bundel. Gaat er een nieuwe bundel in? Dan ontvang je op dat moment een e-mail van ons. Een nieuwe bundel start automatisch als je 1000 kilometer hebt gereden, zo rijd je nooit onverzekerd rond. 

 

Een stappenplan vanaf de aanvraag tot je verzekerd bent:

Stap 1. Vraag online een Bundelz autoverzekering aan

Bundelz is een digitale autoverzekering. Je kunt Bundelz dus alleen online aanvragen. Na je aanvraag doen wij nog een acceptatiecheck. Zodra we je aanvraag goedkeuren, ontvang je een bevestiging. Je eerste bundel gaat van start op de ingangsdatum die je hebt gekozen tijdens je aanvraag.

Stap 2. Je ontvangt de kilometerteller per post

Omdat je betaalt per 1.000 kilometer moeten we natuurlijk weten hoeveel je rijdt. Daarom ontvang je van ons per post een klein kastje, de kilometerteller. Deze kun je eenvoudig in jouw auto plaatsten.

Stap 3. Plaats de kilometerteller met behulp van de Bundelz App

De Bundelz App helpt je om de kilometerteller op de juiste plek in je auto te plaatsen. Download dus eerst de Bundelz App in de App Store of Google Play. Als je de app voor het eerst opent neemt hij je stap voor stap mee door het proces van installeren. Je ontvangt de kilometerteller ongeveer 2 weken voordat je Bundelz autoverzekering in gaat. Je krijgt van ons via een e-mail jouw inloggegevens voor de app. Kom je er niet uit? Dan kun je gratis gebruik maken van onze KwikFit service. Zij plaatsen de kilometerteller graag voor je in de auto.

Stap 4. Je eerste bundel gaat van start

Vanaf de ingangsdatum die jij hebt gekozen bij je aanvraag gaat je eerste bundel van 1.000 kilometer automatisch in. Heel handig: met de Bundelz App op jouw smartphone heb je altijd inzicht in het aantal kilometers dat je rijdt. Hiervoor moet je de kilometerteller minimaal 1 keer in de 3 weken verbinden met de Bundelz App op je smartphone. Het is goed om te weten dat je met Bundelz alleen betaalt als je rijdt. Maar je bent wel altijd verzekerd, ook als de auto stil staat.

Stap 5. Bundel op? Dan start er automatisch een nieuwe

Zodra je 1.000 kilometer hebt gereden, start automatisch een volgende bundel. Je rijdt dus nooit onverzekerd rond! Iedere bundel is een jaar geldig. Wil je niet langer verzekerd zijn via Bundelz? Weet dan dat de verzekering dagelijks opzegbaar is.

De premie-opbouw van je kilometerbundel

Bij Bundelz betaal je geen maandelijkse premie, maar koop je een bundel van 1.000 kilometer. De kilometerteller registreert je kilometers en in de app zie je hoeveel kilometers je verbruikt van je bundel.

De premie van een bundel bestaat uit 2 delen:

  1. Je verzekeringspremie: Dit is het gedeelte van de premie die je betaalt om verzekerd te zijn. Over dit deel ontvang je no-claimkorting 
  2. Technische kosten: Per bundel betaal je een klein bedrag voor het gebruik van de app, de opslag en verwerking van data en voor de kilometerteller. Over de technische kosten ontvang je geen no-claim korting 

Daarnaast betaal je éénmalig € 35,- aansluitkosten. Dit is voor de poliskosten, de kosten voor de kilometerteller en het versturen daarvan.

De prijs voor een bundel verschilt per persoon

De prijs voor je Bundelz Autoverzekering hangt onder andere af van je aantal schadevrije jaren, je leeftijd en jouw postcode.