Hoe werkt de OHRA Kilometerverzekering?

De OHRA Kilometerverzekering is een prepaid autoverzekering. Je koopt een bundel van 1.000 kilometer en rijdt deze kilometers daarna op. Je betaalt dus geen premie per maand, maar per bundel. Sluit je de OHRA Kilometerverzekering af, dan gaat je eerste bundel in vanaf de gekozen ingangsdatum. De premie voor de bundel wordt via automatische incasso afgeschreven rond de ingangsdatum van je bundel.

Heb je 1.000 kilometer gereden en is je bundel op? Dan start er automatisch een nieuwe bundel. Je krijgt hiervan per e-mail bericht. Zo rijd je nooit onverzekerd rond.

Een stappenplan vanaf de aanvraag tot je verzekerd bent:

Stap 1 Stel zelf je kilometerverzekering samen en bereken je bundelprijs

Kies de dekkingen die het beste bij je passen en stel zelf je verzekering samen. Je ziet dan direct de bundelprijs die je per bundel van 1.000 kilometer gaat betalen. Ben je eruit? Vraag dan je de kilometerverzekering aan door je gegevens in te vullen. Nadat wij je aanvraag ontvangen, doen wij een acceptatiecheck. En zodra we je aanvraag goedkeuren, ontvang je een bevestiging per e-mail. Je eerste bundel gaat van start op de ingangsdatum die je hebt gekozen in je aanvraag. Deze datum kan maximaal 45 dagen in de toekomst liggen.

Stap 2 De OHRA Kilometerteller is onderweg

Omdat je betaalt per 1.000 kilometer moeten we natuurlijk weten hoeveel je rijdt. Daarom sturen we je een OHRA Kilometerteller. Zodra de kilometerteller onderweg is naar je ontvang je hierover een e-mail met een track & trace code. Zo volg je makkelijk de verzending.

Stap 3 Installeer de kilometerteller binnen 14 dagen

De OHRA Kilometerteller houdt automatisch het aantal kilometers bij dat je rijdt. Installeer de kilometerteller binnen 14 dagen in je auto. Doe je dit niet, dan ben je niet verzekerd geweest. Het installeren van de kilometerteller is heel eenvoudig en doe je makkelijk zelf. Kom je er niet uit? Rij dan naar de dichtstbijzijnde KwikFit. Zij helpen je graag met de installatie. 

Stap 4 Je eerste bundel gaat van start

Vanaf de ingangsdatum die jij hebt gekozen bij je aanvraag gaat je eerste bundel van 1.000 kilometer automatisch van start als de kilometerteller goed geïnstalleerd is. Dit kun je eenvoudig controleren via de OHRA App. In de OHRA App op je smartphone zie je altijd het aantal kilometers dat je rijdt. Via het rittenoverzicht zie je zelfs welke ritten je allemaal rijdt. Goed om te weten dat je met de kilometerverzekering alleen betaalt wanneer je rijdt. Maar je bent wel altijd verzekerd, ook als de auto stil staat.

Stap 5 Bundel op? Dan start er automatisch een nieuwe

Zodra je 1.000 kilometer hebt gereden, start automatisch een volgende bundel. Je rijdt dus nooit onverzekerd rond! Iedere bundel is 1 jaar geldig. Wil je niet langer verzekerd zijn via de OHRA Kilometerverzekering? Weet dan dat de verzekering dagelijks opzegbaar is.

Wat is een bundelprijs?

Voor de OHRA Kilometerverzekering betaal je geen premie per maand, maar koop je een bundel van 1.000 kilometer. De OHRA Kilometerteller registreert je kilometers en in de app zie je hoeveel kilometers je verbruikt van je bundel.

De bundelprijs bestaat uit 2 delen:

  1. Je verzekeringspremie: dit is het gedeelte van de premie dat je betaalt om verzekerd te zijn. Over dit deel ontvang je no-claimkorting. 
  2. Technische kosten: per bundel betaal je een klein bedrag voor onder andere de opslag en verwerking van data. Over de technische kosten ontvang je geen no-claim korting. 

Eenmalige kosten

Naast de bundelprijs betaal je éénmalig € 35,- aansluitkosten. De kosten bestaan uit administratieve kosten en de kosten voor versturen van de kilometerteller.

De prijs voor een bundel verschilt per persoon

De bundelprijs van je OHRA Kilometerverzekering hangt onder andere af van je aantal schadevrije jaren, leeftijd en postcode.