Standaard autoverzekering of betalen per kilometer?

Naast de standaard autoverzekering bestaat er sinds kort een verzekering waarbij je alleen voor de gereden kilometers betaalt. Zeker als je maar weinig rijdt, is het slim om uit te zoeken welke van de 2 verzekeringen het beste bij jou past. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn én niet te veel betalen.

Hoeveel kilometer rijd jij per jaar?

De kilometerverzekering houdt rekening met het aantal kilometers dat je rijdt. Als je minder rijdt, betaal je minder. Daarom is de belangrijkste vraag bij het kiezen van een passende autoverzekering: hoeveel rijd je?

Standaard autoverzekering

Heb je een gezinsauto, waarmee je in de zomer naar Italië rijdt, elk weekend op familiebezoek gaat en dagelijks naar je werk forenst? Dan zit je behoorlijk vaak op de weg en ben je normaalgesproken het beste af met een standaard autoverzekering. Je betaalt dan een vaste premie per maand en je weet precies waar je financieel aan toe bent.

Kilometerverzekering

Gebruik je de auto alleen om af en toe boodschappen te doen? Of werk je blijvend vaker thuis, waardoor je minder rijdt? Dan kan een kilometerverzekering interessant zijn voor jou. Daarbij betaal je niet per maand, maar per bundel van 1.000 kilometer. Je betaalt alleen wanneer je rijdt. Maar je auto is wel altijd verzekerd, ook als hij voor de deur staat.

In een paar minuten kies je de beste verzekering

Als je rond de 5.000 kilometer of minder per jaar rijdt, dan is het verstandig om te berekenen welke verzekering voor jou voordeliger is. Dat is voor iedereen anders. Het hangt voor een groot deel af van het aantal kilometers, maar daarnaast ook van andere factoren, zoals je leeftijd en het gewicht van de auto. Een vergelijking maak je eenvoudig online. Vul je gegevens in bij de standaard autoverzekering en bij de kilometerverzekering. Je ziet meteen wat beide verzekeringen kosten en wat voor jou de beste optie is. Handig toch?