Somali kat kopen

De somali kat is een prachtig beestje. Elk afzonderlijk haartje van zijn roodbruine vacht is gestreept. Zijn vacht is lang en dat is het enige wat hem onderscheidt van de kortharige Abessijn kat. De grote oren en open ogen van de somali kat verklappen dat het een alert dier is. Wil jij deze schoonheid in huis? We vertellen je graag meer over hem. 

Wat kost een somali kat?

Koop de somali kat het liefst bij een gespecialiseerde kattenfokker, ook wel een cattery. Een goede fokker test de vaderkat en moederpoes op een aantal ziektes. Dat is één van de redenen waarom een somali kat gemiddeld tussen de € 650,- en € 950,- kost. Dat is niet goedkoop, maar dan heb je wel een bijzonder mooi exemplaar in huis.

Wat is het karakter van een somali kat?

De somali kat is nieuwsgierig en volgt jou overal. Hij is actief en slim en houdt van springen en spelen. Intelligente spelletjes die je bij een dierenspeciaalzaak kunt kopen, vindt hij erg leuk. De somali kat is ook heel sociaal. Hij houdt van mensen, maar heeft nog liever een andere kat om zich heen waarmee hij kan ravotten. 

De verzorging van een somali kat

Als je jouw somali kat af en toe borstelt, kattenvoer met gezonde eiwitten geeft en zorgt dat hij kan springen en klimmen op een hoge krabpaal, dan is hij tevreden. Verder heeft deze aanhankelijke kat eigenlijk alleen een baasje nodig dat regelmatig tijd voor hem maakt. Lekker kroelen en spelen. 

Wanneer moet een somali kat naar de dierenarts?

Natuurlijk ga je met je kat naar de dierenarts voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinaties. Somali katten zijn gevoelig voor een aantal ziektes. Zo kan hij blind worden door een aandoening die afgekort PRA heet. Of kan hij last van patella luxatie (losse knieschijf) krijgen. Een somali kat kan ook bloedarmoede krijgen door een ziekte die afgekort PK-def heet. Een goede fokker zal zijn katten en kittens hier op testen. Nierfalen komen ook bij dit ras voor. Ga bij twijfel naar de dierenarts, bijvoorbeeld als je somali niet of weinig eet en veel drinkt en plast. 

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je somali kat nodig heeft. Om je een idee te geven, noemen we een paar veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Jaarlijkse gezondheidscontrole inclusief vaccinatie, inenting en paspoort en chipregistratie: ongeveer € 650,-
  • Consult: € 40,- tot € 50,-
  • Gebitsbehandeling, alleen schoonmaken: € 150,- tot € 200,-

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De rekening van de dierenarts betaal je in principe zelf. Maar als je jouw kat verzekerd hebt, dan krijg je gelukkig veel kosten vergoed. Een geruststellend idee. Want als je kat ziek wordt of een ongelukje krijgt, heb je te maken met onverwachtse kosten. Je moet er dan niet aan denken dat je je kat niet kunt laten behandelen, omdat dat onbetaalbaar is. Geen overbodige luxe dus, zo’n huisdierenverzekering! 

Bekijk de verschillende pakketten en dekkingen van de OHRA Kattenverzekering.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit kattenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.